Foto: hesteguiden.com

En smak av utsøkt kaviar i V75

Ja, kvalitetene vår banker for dagen er velsignet med er det lite å utsette på, og mot meget behagelig motstand, tror vi det dreier seg om en klink vinner.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Klosterskogen i Skien er arena for ukens V75-omgang, og hovedoppslaget denne lørdagen er Eliteløpet for kaldblodshestene, hvor vinneren kammer hjem 150.000 kroner, og det er i nettopp dette oppgjøret vi finner dagens største favoritt, Åsajerven. De to siste lørdagene har vi fått seks rette, men vi satser nå på at vi kan få full klaff, på en bane vi tidligere har gjort det skarpt på.

Dersom du er alene om å ha 7 rette på lørdag, vinner du 46 millioner!

Vår banker for dagen finner vi i V75-4 i form av 7 Touch Of Caviar, og i en feilfri utgave er det snakk om en klink vinner. Vi satser på at den svært lovende 3-åringen takler de krappe svingene på beste vis, og i så fall skal S.J`s Caviar-sønnen ha kontroll på dagens konkurrenter, selv fra utvendig posisjon. Hamre-traveren har hevdet seg godt i til dels tøffe lag, og det er klart enklere i mot ved denne anledningen. Vi regner med at kusken kun kjører på sikkerhet innledningsvis, og etter de siste treningsrapportene å dømme, skal formen være noe nær på topp.

Litt for stor favoritt?
Ja, vi syntes 2 Åsajerven blir alt for stor favoritt med sine foreløpige 84 % i V75-3, og vi finner klar verdi i et sikringskryss. Naturligvis skal det dreie seg om en topp vinnersjanse på ny, for den formtoppede Jærvsøfaks-sønnen, som kommer fra en fersk NM-triumf. Aasen-traveren har vært brenngod i hele år, og 7-åringen har noen avslutninger på løpene, som få er i stand til å stå i mot.

Vi syntes dog kryssforskjellen ned til 10 Fakse blir i drøyeste laget, og vi krysser av for 10-prosenteren i spillet på samtlige forslag. 9-åringen var knapt slått til tredje av storfavoritten i den tredje siste starten, og etter det har han utviklet seg enormt i regi svært dyktige Dag Gihle. I den siste starten var det fenomenet Jærvsøfaks som måtte bite i det sure eplet, og det så vel nærmest ut til at kusk ved den anledningen,Tor Wollebæk bare satt å koste seg, med full kontroll på 22.4 full vei volte!

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Åsajerven og Tor Wollebæk jakter årets niende triumf i V75-3.
Åsajerven og Tor Wollebæk jakter årets niende triumf i V75-3.

Vi går tynt
Etter oppvisningen til 10 Bjørkespik i den siste starten, hvor en kruttsterk seier på flotte 24.3 ble bokført er det ikke lett å spekulere i mot i V75-5. Det skal dog ikke skje mye rart undervis før det kan bli vel langt frem til de der fremme på en kjapp sprint, noe som gjør sitt til at 1 Voje Nido krysses på de to største forslagene. Sistnevnte ”punkterte” etter et tøft løp utvendig i den siste starten mot klart tøffere konkurrenter enn dagens, men det er slett ikke utenkelig at kraftanstrengelsen sist kan ha gjort godt for Moe Odin-sønnen.

Et heftig sprintløp venter oss i V75-6, og det ligger an til fryktelig kjøring om posisjonene innledningsvis i dette oppgjøret. Det vil favorisere hestene som kommer fra de bakre regioner, og vi satser således på at duoen 9 Sugar W. og 10 I`M Simonis Molar er med i fremste rekke når kronene skal fordeles. Førstnevnte har hevet seg flere hakk i inneværende sesong, og formen er uforandret fin på Sugar Boy-sønnen, som kun er krysset av på latterlige 9 %! Sistnevnte avslutter som en vind til slutt hver gang, og den ultrakapable Ride The Wave-sønnen kan her meget vel legge på til sin femte strake triumf.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Nyhet!
Nettavisen tilbyr nå sine lesere å motta nyhetsbrev-gratis, til V65 og V75-omgangene, og dersom du vil ha dette direkte til din e-post, går du inn å registrerer deg her!

Sugar W. og Gunnar Austevoll må sees på som en stor outider i V75-6.
Sugar W. og Gunnar Austevoll må sees på som en stor outider i V75-6.

Tre åpne løp
I innledningen er det slett ikke lett å skille femten kaldblodshopper i relativt lavt grunnlag, og på vårt store system helgarderer vi. 2 Drivia leverte en svett sist 700 i den siste starten, til en overlegen seier på flotte 31.0 full vei, og dersom Spikeld-datteren kommer seg feilfritt av gårde, sitter fort den andre strake. Kjemper høyt oppe gjør garantert også 9 Nordli Busa i en feilfri utgave, og Høiby Kongen-datteren som var helt nede på 28.9 ved triumfen tredje sist, er snakk om en tidlig gardering.

En rekke lovende 3-årshopper setter hverandre i stevne i den andre avdelingen, og vinnerkandidatene er mange. Det blir stormvarslet for 1 Delicious Queen ”over alt”, og vi ser ingen grunn til å ikke gjøre det samme, når vi her snakker om en foreløpig 13-prosenter i spillet! Cigar Bar-datteren har hatt maks utur tre ganger på rad, og fra et optimalt spor skal 3-årshoppa strekes på alle bonger! Det kan ligge an til rygg leder, og da er det slett ikke utenkelig at Wivestad-traveren avgjør løpet til sin fordel, via siste indre.

Fryktelig åpent også i den avsluttende avdelingen, og det kan fort komme en smell. 14 Jamilia har vist voldsom form nå på slutten, og triumfen i den siste starten på solide 13.5 over en sprint ble av det enkle slaget. Voltestart er nytt for 5-årshoppa, men springsporet er i så måte det beste hun kunne fått. En spennende start gjør 7 Curly, og Pine Chip-datteren som det går flotte rapporter på krysses tidlig. 5-årshoppa har vunnet løp på Solvalla, og det vitner om at vi her snakker om en hest med solid kapasitet.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

En formtoppet Jamilia og Kai Johansen jakter en V75-triumf i finalen.
En formtoppet Jamilia og Kai Johansen jakter en V75-triumf i finalen.

Ekspertforslag
Til V75-løpene på Klosterskogen, hvor vi har et heftig drag i mot dagens største favoritt har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 120, 420, 1080 og 2152 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Det største forslaget er et abc-system, som vi har fylt ut på fire kuponger her , og dette oppsettet kan være et ypperlig alternativ til f. eks. et andelslag på jobben!

I tillegg har vi satt opp to Dagens Dobbel-forslag på hhv 100 og 300 kroner, og de spillene kan du få kjøpt her .

Kjøp en bong og se V75-løpene på NRK2 kl. 19.30-20.00 på lørdag!

PS!
Undertegnede tar nå en uke ferie, og i den perioden vil min tidligere kollega Ove Bjerkeset stå for tipsene. Nettavisen ønsker Ove lykke til, og vi passer også på å ønske våre lesere en fortsatt god sommer!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør