Foto: hesteguiden.com

Endelig hull på byllen?

Vår banker for dagen har stått for en rekke sterke innsatser nå på slutten, uten å få smake seierns sødme, men i kveld tror vi det er dags.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Det er neppe noen overdrivelse å si at Team Tengsareid har stor suksess, og i innledningen sender de ut 9 Countess Silvio. Pine Chip-datteren er kraftig forbedret i ny regi, og at 5-årshoppa så langt står uten seier i år, skyldes ene å alene at hun har støtt på svært gode hester. Innsatsene de tre siste gangene har vært strålende, og fra et perfekt spor for hennes del, (kan bli litt hissig, og roer seg betraktelig ned i rygger) mot klart enklere motstand, tror vi det er snakk om en klink vinner. Tengsareid-traveren holdt fantastisk bra fra spiss etter tøft tempo underveis sist, og normalt spinner vår klare banker for dagen rundt dagens konkurrenter til slutt.

Fin utbetaling på gang?
Ja, det ser litt småvrient ut på forhånd i kveld, og selv om de fire øvrige avdelingene ikke teller mange deltakerne, ser vi ikke bort i fra at vi kan få en del vinnere litt på kanten. Kvaliteten på hestene i V5-2 er ikke mye å rope hurra for, men så snakker vi da også om en poengjakt. 6 Tiool Jubb vant et tilsvarende løp sist, og Super Tilly-sønnen kan fort gjenta den bedriften. En stor skuffelse har 8 Buck Brodde vært, men en finere oppgave enn dagens er neppe å oppdrive for Scarlett Knight-sønnen, som fort kan vise seg litt forbedret med et løp i kroppen etter litt pause.

Vi tror fort en trio kan bli vond å fange i den tredje avdelingen, og en formtoppet 3 Gann Pål er en naturlig favoritt. Pål Even-sønnen imponerer vær gang, og øyenstenen til familien Berås kan her meget vel bokføre årets tredje triumf. 1 Kos K. står 20 meter bedre til en vanlig, og flytkusk Gunleif Tollefsen vil nok gjøre et forsøk på å lede hele veien med Eng Svarten-sønnen. På vei mot full form er 2 Fjellkos Elding, og Wilhelmsen-traveren er snakk om en tidlig gardering.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Nyhet!
Nettavisen tilbyr nå sine lesere å motta nyhetsbrev-gratis, til V65 og V75-omgangene, og dersom du vil ha dette direkte til din e-post, går du inn å registrerer deg her!

Øvrige vurderinger
V5-4: Vi støter her på et relativt åpent sprintløp for kaldblodshester, og bred gardering kan vise seg lønnsomt. Favoritt blir 2 Gam Garbo, men Elding-datteren er ikke akkurat typen som rader opp. Veldig forbedret i ny regi har 10 Lome Sjefen vært, og innsatsen til sølv (etter en meget kjapp sisterunde) bak gode Lineas Elfin i den siste starten var det lite å utsette på. 7 Nimo ble gitt et passivt opplegg (alt ble i grunn feil på sisterunden) etter pause i den siste starten, og kusk Geir Mikkelsen ba i grunn aldri Spikeld-sønnen om noen ting ved den anledningen. Sprint og spor litt langt ute gjør oss dog litt betenkt, men 5-åringen får stå som en outsider.

V5-5: Vi finner her fem vinnerkandidater, og en knapp favoritt blir 2 Digital Charcoal. Super Phot Kosmos-datteren har vært matchet i tøffe lag hele veien, og det er litt enklere i mot ved denne anledningen. 5-årshoppa utfordres i første rekke av variable 8 Kastor Håbegård, og vi står på disse to på vårt minste spilleforslag. Sistnevnte står litt kinkig til, men Little Devil-sønnen har aldri vært noen kløpper fra start uansett, og i et relativt lite felt tror vi ikke sporet betyr så mye.

Ekspertforslag
Til V5A-rebusen på Forus har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 400 og 1260 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør