Vålerenga-spillerne (f.v) Sivert Heltne Nilsen, Alexander Mathisen, Ghayas Zahid, Morten Berre, Simon Larsen og Christian Grindheim jubler etter seieren mot Aalesund 16. mai
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Vålerenga-spillerne (f.v) Sivert Heltne Nilsen, Alexander Mathisen, Ghayas Zahid, Morten Berre, Simon Larsen og Christian Grindheim jubler etter seieren mot Aalesund 16. mai Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Enga har los på toppen

Vålerenga har fått en strålende start på årets tippeliga og skal ha solide vinnersjanser borte mot svake Sandefjord søndag kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny mandag:
Oddstips 2: Erlandsen skal berge fotballstorheten
Oddstips 3: Ingen vei tilbake for Gutan
Tippetips: Stabæk kan overta tabelltoppen
V65 Leangen: Amanda rir hjem jackpotkronene
V64 Halmstad: Goop har bankeren
V4 Färjestad: Norsk luring til lunsj
TV-fotball:
Sjekk mandagens TV-kamper

Det har vært en strålende helg for Nettavisens oddstips. Lørdag satt den tyske dobbelen (seire til Hamburg og Hannover) til 3,74 i odds klokkerent. Det samme gjorde singelspillet på Genoa til 2,35 i odds, og i tillegg lanserte vi vinnerspill på Sverige i MGP til pene 2,40 i odds.

Søndag lanserte vi singelspill på både Stoke og Haugesund til hhv 3,30 og 2,85 i odds.

Mandag 2. pinsedag er det full rulle i den norske fotballen og kamper i alle de tre øverste divisjonene. I tillegg er det svært interessante oppgjør også i Sverige og Danmark og det er et riktig fint langoddsprogram som venter. Vi lanserer to spreke dobler i dag, et sprekt singelspill og har selvfølgelig full analyse av tippeekupongen.

Sandefjord - Vålerenga B 2,15
Etter løfterike seks poeng på de tre første seriekampene etter opprykket fra 1. divisjon, har det blitt seks strake tap for Lars Bohinen og Sandefjord og prestasjonsmessig ser det slett ikke bra ut. 19 baklengsmål på disse seks kampene og det spørs hvor lenge Sandefjord kan fortsette med sin ambisiøse spillestill. Vant de to første hjemmekampene i Sandefjord, men de to siste er tapt. Både Alexander Gabrielsen og Kevin Larsen er usikre til denne kampen, det samme gjelder Geir Ludvig fevang.

Vålerenga er oppe på 4. plass i serien med 17 poeng hittil. Leverte en bra hjemmekamp mot Mjøndalen 16. mai og vant fortjent 4-2. Vant alt annet enn fortjent borte mot Tromsø i serierunden før (seier 5-4) og både scorer og slipper inn mye mål. 2-2-0 på bortebane hittil. Ingen spesielle fravær.

Sandefjord og Lars Bohinen har trolig brukt den etterlengtede "pausen" (ni dager siden forrige seriekamp) godt på treningsfeltet, men utfra det som er vist hittil, skal Vålerenga være favoritter her og vi tror rett og slett laget vinner. Normalt er ikke undertegnede veldig begeistrert for å lansere borteseire, men 2,15 står seg bra her. Kan spilles som singel, men det er mange fine objekter mandag, så vi drar med en kamp fra OBOS-ligaen.

Åsane - Strømmen H 2,10
Etter en strålende start for nyopprykkede Åsane med 11 poeng på de fem første kampene, er det kun blitt ett poeng på de fire siste og laget kommer til denne hjemmekampen med strake tap i bagasjen. Riktignok etter to bortekamper mot Hødd og Sogndal, men det lugger for bergenslaget nå.

Intet spesielt nytt når det gjelder Strømmen. Sesongen 2012 hadde Strømmen 7-4-4 på hjemmebane og 3-3-9 på bortebane. Sesongen 2013 hadde Strømmen 8-4-3 på hjemmebane og 1-7-7 på bortebane. I fjor var det mye det samme (7-5-3 hjemme og 4-3-8 borte). Hittil denne sesongen er tallene 3-1-1 hjemme på Strømmen stadion og 0-1-3 på bortebane. Det skulle bety 8-14-27 på bortebane de siste tre sesongene og de første fire bortekampene denne sesongen.

På tide for Åsane å snu skuten igjen søndag og bortesvake Strømmen må da være overkommelig motstand. Oddsen på hjemmeseier er klart godkjente 2,10, og kombinert med seier til Vålerenga får vi en dobbelodds på spreke 4,52.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør