De engelske jentene jubler for scoring i 2-1-seieren over Norge i åttedelsfinalen i fotball-VM.
De engelske jentene jubler for scoring i 2-1-seieren over Norge i åttedelsfinalen i fotball-VM. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

England kan ta Japan også

Men vi setter ikke pengene på engelsk seier i semifinalen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Dagens dobbel: 
Mesterlag i krise
Wimbledon:
  Tomic kan få trøbbel
V76 Kongsvinger:    Herlig travfest
V4/V5 Øvrevoll:   Superspennende meny i Bærum

Onsdagens oddsprogram består av kamper fra Champions League-kvalifiseringen, fotball-VM for kvinner og diverse klubbkamper fra Sverige, Brasil, USA og Sør-Korea. Det er også full rulle i Wimbledon.

Japan – England – begge lag scorer, 2,00
Japan har ingen grunn til å klage over oppsettet i både gruppespillet og sluttspillet i fotball-VM. Så langt har motstanderne vært Australia, Nederland, Ecuador, Kamerun og Sveits, og den regjerende mesteren unngikk også USA og Tyskland i semifinalen.

Japan har vunnet samtlige fem kamper i turneringen, men seierne er kommet med kun ett mål.

England slet lenge med Norge i åttedelsfinalen, men en god sluttspurt sørget for avansement. I kvartfinalen ble det en sterk 2-1-seier over vertsnasjonen Canada.

Oddsen på kampen er satt til 2,00 – 2,85 – 3,50. Her går det i utgangspunktet an å argumentere for spill på alle utfall:

Japan har et rutinert og defensivt solid lag som vet hva som skal til for å ta seg til finalen. Slikt sett kunne H være et interessant spill. Det er imidlertid sjelden at Japan dominerer kampene stort, og U etter 90 minutter er på ingen måte et utenkelig resultat. Samtidig er 3,50 i odds på et England som er blitt bedre og bedre utover i mesterskapet, såpass høyt at B også lokker.

Vi går imidlertid for et spill som går inn dersom begge lag scorer mål i ordinær tid. Her er oddsen satt til 2,00, mens det motsatte utfallet (at ikke begge lag scorer) står så lavt som 1,55 i odds.

Årsaken til denne litt skjeve fordelingen er åpenbart Japans sterke forsvarsspill. På fem kamper er det bare blitt to baklengs. Men vi må ta med i vurderingen at motstanden ikke har vært all verden så langt. Samtidig har England scoret to mål i samtlige fire kamper etter åpningsmatchen mot Frankrike. England har også sluppet inn mål i alle kampene hittil i mesterskapet, mens Japan har funnet veien til nettmaskene i samtlige fem.

Kampstart: 01.00.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør