Therese Johaug har vist kanontakter hittil denne sesongen.
Therese Johaug har vist kanontakter hittil denne sesongen. Foto: Terje Pedersen (ANB)

Er det virkelig kjørt for Johaug?

Therese Johaug har 32 sekunder å hente inn på Marit Bjørgen under jaktstarten søndag. Den oppgaven er ikke umulig.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Skiskytingstips: Sølvvinner som duger
Oddstips 1: West Ham har skjønt det
Oddstips 2: Aston Villa jakter to på rad
Langskudd: Milan blir kraftig overvurdert
Tippekupongen: Europa rundt med tippekupongen
V75 lørdag: Enorm suksess - 800 000 innspilt
V4 Jägersro: Herlig galoppomgang
V64 Eskilstuna: Søndagsmoro med Goop

Søndag er det nok en strålende vintersportdag og det er massevis å glede seg til. Lørdag undervurderte vi dessverre Martin Fourcade og lot oss litt "lure" av hans svake 20 km onsdag. Så selv om Ole Einar Bjørndalen leverte et kanonløp, var han sjanseløs mot franskmannen og tapte således sin duell mot Fourcade. Det var synd all den tid tyske Eric Lesser "gjorde jobben" mot landsmannen Arnd Peiferr i vår andre duell til flott odds (1,80). 

Vinner Therese Johaug? Ja/Nei 4,25 - 1,10 (spillestopp kl 10.10)

Søndag lar vi oss friste av oddsen på at Therese Johaug vinner minitouren og rett og slett henter 32,1 sekund på Marit Bjørgen. Det er en knalltøff oppgave Therese står ovenfor, men sist helg i Kuusamo slo Therese Marit på samme distanse (10 km klassisk) med hele 42,2 sekunder.

Forutsetningene er selvsagt helt annerledes i dag. Ikke bare skal Therese hente igjen 32,1 sekunder på Marit, hun skal også slå henne i en eventuell spurt.

Likefullt er det mulig. Lørdag slo Therese Marit på Marits propagandadistanse 5 km fri, og det selv om Marit ledet på den første passeringen, og hadde tidene til Therese å gå på. Det er ingen tvil om at Therese Johaug kan bli den store kvinnelige langrennsløperen denne sesongen og Marit har vært litt variabel hittil.

Dette handler uansett om odds og verdi, og til hele 4,25 i odds på at Therese vinner minitouren (vi er vel vitende om at Heidi Weng også har en liten vinnersjanse - er 18 sekunder bak Marit og således 13 sekunder foran Therese utfra start i dag) så mener vi det er verd å sette en liten innsats på at Therese sender avgårde nok et skremmeskudd idag.