*Nettavisen* Sportspill.

Er Tom Arild best på Premier League i Norge?

Tom Arild Torsvik har grunn til å skåle for sine prestasjoner som fantasymanager i Premier League denne sesongen.

33-åring fra Øygarden har slått knockout på 3.204.450 managere, men kjemper en tøff kamp om å bli Norges beste.

09.05.14 13:20

Det offisielle Premier League-fantasyspillet blir stadig mer populært, og denne sesongen har 3.204.469 managere fra hele verden kjempet om å gå til topps i konkurransen.

62.903 lag er opprettet av norske spillere, mens over 3800 spillere er med i Nettavisen Sport-ligaen.

Tom Arild Torsvik fra Øygarden utenfor Bergen har gjort det oppsiktsvekkende bra med laget Candy & Porn. Før forrige runde lå han helt oppe på 10. plass på verdensbasis. Omgangen gikk imidlertid ikke spesielt bra, og han falt ned til 19. plass før den avsluttende runden søndag.

Sjekk Norsk Tippings odds på siste serierunde i Premier League.

Forbigått av nordmann
Det verste var imidlertid at han ble passert av en annen nordmann, Jørgen Skjånes med laget Vadsø Turn (11. plass i verden). Liverpool-supporter Torsvik satset på at Manchester United, som spilte to kamper forrige runde, skulle skaffe ham bra med poeng, men Mata, Evra og Rooney fikk bare fire poeng til sammen. Torsvik endte opp med 66 poeng, mens Skjånes scoret hele 25 poeng på Dzeko og plukket totalt 88 poeng.

- Jeg hadde faktisk åtte av elleve spillere fra start som er identiske med Vadsø Turn, men han tok meg på de tre jeg ikke hadde, forteller Torsvik, som nå ligger ti poeng bak sin norske rival.

I Nettavisen Sport-ligaen går det imidlertid mot en trygg seier for 33-åringen. Før siste runde har han 47 poeng til gode på Morten Lids Team Machine, som fikk pene 99 poeng forrige runde.

HTML EMBED


Premie på 5000 kroner
Dermed burde førstepremien i Nettavisen-ligaen, et reisegavekort fra NorskTipping til en verdi av 5000 kroner, være i boks.

Torsvik har spilt fantasyspillet fire år tidligere, men aldri kommet høyere enn rundt nummer 30.000 på verdensbasis.

- Jeg har ikke gjort noe spesielt annerledes denne sesongen, men følger magefølelsen og tenker hele tiden to-tre runder frem tid, spesielt når det er dobbeltrunder, forteller Torsvik.

Han skal bruke fredagen og lørdagen til å studere den siste runden slik at han kan legge en plan for å ta igjen de ti poengene han ligger bak Vadsø Turn.

- Har du et tips til managere som ønsker å komme opp på ditt nivå?

- De to keeperne dine bør spille på lag som har ulikt kampoppsett når det gjelder hjemme- og bortekamper. Dermed kan du alltid velge en som spiller på hjemmebane, noe som øker sjansen for at han holder nullen. Jeg ser gjerne ti runder frem når jeg handler keepere.

Imponert sportssjef
Leder for Nettavisens sportsavdeling, Roy Kvatningen, ligger selv på en beskjeden 1.042.632. plass på verdensbasis og som nummer 2350 av 3884 managere i Nettavisens-ligaen. Han er svært begeistret over den store interessen for Nettavisens private liga.

- Først og fremst er det veldig moro at over 3800 lesere ble med i ligaen vår. Mest imponerende er selvsagt prestasjonen til Tom Arild Torsvik, som hevder seg helt i toppen blant over 3,2 millioner managere fra hele verden. Da har man åpenbart ekstremt god peiling på Premier League, sier Kvatningen.

- Vi har lagt bak oss en vidunderlig Premier League-sesong og gleder oss nå til sommerens overgangsvindu, som vi i Nettavisen selvfølgelig skal føle direkte døgnet rundt. Vi regner med å starte opp livedekningen i forbindelse med starten av fotball-VM 12. juni. Og neste sesong blir det en ny sjanse for alle oss andre til å slå Tom Arild i fantasifotball, lover Kvatningen, som er manager for laget Vindacis Disipler.

Artikkelforfatteren ligger for øvrig på 78.728. plass totalt med laget Lynsjerne.

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.