AIK bør ha gode vinnersjanser mot det svakeste laget i den finske serien til tross for at Europa League-kampen spilles i Finland.
AIK bør ha gode vinnersjanser mot det svakeste laget i den finske serien til tross for at Europa League-kampen spilles i Finland. Foto: Claudio Bresciani (NTB scanpix)

Europa-dobbel til 3,08 i odds

Sjekk hvordan vi skal tjene penger på kveldens kamper i Europa League-kvalifiseringen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Tippetips: 
Norsk Europa-revansje
Langskudd: 
Sjokkskrell i Wimbledon?
Oddstips: 
Odd møter tøffe sheriffer
Tennis: 
Federer møter bananskall
V75 Halmstad: 
18 millioner på en torsdag
V65 Jarlsberg:  
Gundersen presenterer ny kanon
Lunsj-V5 Bergen:  
Stortalentet bankes
V4 Årjäng:  
Lunsj med norske vinnersjanser

Torsdagens oddsprogram består i hovedsak av kamper fra Europa League-kvalifiseringen og Wimbledon.

Ikke glem at det er midtukekupong i Tipping med 12 kamper fra Europa League i kveld.

Go Ahead Eagles – Ferencvaros B 2,05
Go Ahead Eagles spiller ute i Europa for første gang på 50 år, og deltakelsen i år skyldes ikke gode prestasjoner. Nederland fikk nemlig en ekstra kvalifiseringsplass til Europa League grunnet førsteplass på UEFAs fair play-liste. Denne plassen skulle gått til Twente, men klubben takket nei grunnet anstrengt økonomi.

Dermed endte plassen til Go Ahead Eagles, til tross for at laget rykket ned fra Eredivisie i slutten av mai.

Klubben har gjort store utskiftninger i stallen etter nedrykket, og trener Dennis Demmers har ikke hatt mange dagene på å spille inn det nye laget. Han forsikrer imidlertid om at stallen er skadefri, og at samtlige nykommere er berettiget for spill.

Ferencvaros har hatt en meget god sesong i Ungarn. I serien ble det sølv, mens rengjøringspersonalet på klubbhuset har fått to nye cuppokaler å pusse. Forrige sesong endte Europa-eventyret med tap for Aalesund i annen kvalikrunde. Det norske laget måtte ha ekstraomganger for å gå videre.

Kampen spilles ikke på Eagles' hjemmebane i Deventer, men i Emmen.

Nederlenderne hadde en meget svak sesongavslutning og er blitt tappet for gode spillere etter nedrykket. Ferencvaros er et gammelt storlag som er på vei opp etter noen tunge sesonger.

B-oddsen var på 2,25 i går, men er dessverre kuttet til 2,05. Det er litt snaut, men vi tror såpass mye på Ferencvaros at vi fortsatt anbefaler borteseier.

Kampen kan ikke spilles som singel, så vi kombinerer med et annet objekt fra Europa League.

Vaasa – AIK 1,50
Ny finsk-svensk duell. Vaasa har tapt sine to siste kamper og ligger helt sist i Veikkausliiga. Laget tapte for Brommapojkarna i første kvalikrunde forrige sesong. Deltok sist før det i 1999/00-sesongen.

Mandag denne uken fikk Olli Huttunen sparken som trener i klubben, og dette er den første kampen med tidligere assistenttrener Petri Vuorinen ved roret.

Det er en del skader i troppen om dagen, og minst to faste spillere må stå over mot AIK.

AIK fikk en bra avslutning på serien før sommerpausen og ligger på sjetteplass i Allsvenskan, fire poeng bak Elfsborg på sølv. Deltok i gruppespillet i Europa League i 2012/13.

AIK sliter på keeperplass ettersom Kenny Stamatopoulos er opptatt med spill for Canada i Gold Cup, mens Patrik Carlgren akkurat har vunnet EM-gull for Sveriges U21-lag. De siste rapportene tyder på at Carlgren starter i mål til tross for at han spilte finale for to døgn siden.

Et finsk bunnlag bør være grei skuring for en storklubb som AIK.

Samlet odds for dobbelen: 3,08.

Kapmstart i Finland: 18.00. I Nederland: 20.00.

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør