Ajax har 0-1 å ta igjen etter det første møtet med ukrainske Dnipro i åttedelsfinalen i Europa League.
Ajax har 0-1 å ta igjen etter det første møtet med ukrainske Dnipro i åttedelsfinalen i Europa League. Foto: Sergei Chuzavkov (Ap)

Europa-dobbel til 3,33 i odds

Sterke hjemmelag skal gi penger i oddskassa i kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips: 
Tøff oppgave for Everton
V5 Bjerke: Steinseth viser frem talentet
V65 Klosterskogen: Interessant omgang
V4 Mantorp: Vi er sultne på ny opptur

Torsdagens langoddsprogram består blant annet av returkamper i åttedelsfinalene i Europa League, sluttspillmatcher i SHL og verdenscup i skiskyting.

Dagens dobbel

Ajax - Dnipro H
Besiktas – Club Brugge H

Ajax – Dnipro H 1,80
Ajax har 0-1 å ta igjen etter det første møtet i Ukraina. Hjemmelaget vant skuddstatistikken hele 16-4 i den kampen og hadde 9 avslutninger på mål.

I 16. delsfinalen hadde nederlenderne få problemer med Henning Bergs Legia og gikk videre med seier både hjemme og borte.

Ajax er sammen med Vitesse det store formlaget hjemme i Nederland og står med 5-1-0 på de siste seks seriekampene. Har festet et godt grep rundt sølvmedaljen, men det skiller fortsatt hele 11 poeng opp til PSV.

Viktor Fischer og Niki Zimling, som begge har vært ute en god stund, ser ut til å være eneste fravær for hjemmelaget.

Dnipro har vunnet de tre første kampene i den hjemlige ligaen etter vinterpausen og ligger på tredjeplass, ett poeng bak Shakhtar på sølv.

Tok seg videre til åttedelsfinalen ved å slå Olympiakos hjemme og spille uavgjort på bortebane.

Dnipro har en rekke tunge fravær til kveldens kamp. Tre faste spillere er ute med karantene: Artem Fedetskiy (forsvar), Ruslan Rotan (midtbane) og spissen Roman Zozulya. I tillegg er midtbanespilleren Serhiy Kravchenko, angriperen Matheus og forsvareren Ondrej Mazuch skadet. Disse tre er også mer eller mindre faste på laget.

Som om det ikke skulle være nok, er hovedtrener Myron Markevych blitt hjemme i Ukraina grunnet sykdom.

Dette er ikke den best Ajax-årgangen vi har sett, men klubben har lang erfaring i Europa-spill og er et fryktet hjemmelag. Norsk Tipping har senket H-oddsen fra 1,95 til 1,80, men vi mener fortsatt det er verdt å sette pengene på at Ajax senker denne skadeskutte motstanderen.

Besiktas - Club Brugge H 1,85
Besiktas tok ledelsen rett etter hvilen i det første møtet, men Brugge kom sterkt tilbake og vant til slutt 2-1 i en nokså jevn affære.

Forrige runde slo tyrkerne ut Liverpool etter å ha avgjort avansementet med seier på hjemmebane. Laget innkasserte også seier over Tottenham på dagens bane i gruppespillet, og vant pulje C uten å tape noen av de seks kampene.

Besiktas har tatt sju av ni mulige poeng på de siste tre seriekampene og overtok i helgen tabelledelsen fra Galatasaray.

Midtbanespillerne Atiba Hutchinson og José Sosa, som begge har spilt de fleste EL-kampene for Besiktas denne sesongen, er usikre. I tillegg sliter to-tre reservespillere med skader.

Brugge vant den hjemlige ligaen fire poeng foran Gent. Mesterskapsrunden starter etter påsken, men laget skal spille cupfinale mot Anderlecht førstkommende søndag.

Den faste midbanespilleren Victor Vazquez er ute for Brugge. Ellers ingen fravær av betydning.

Brugge hadde få problemer med å ekspedere Aalborg i 16. delsfinalen og har ikke tapt en eneste kamp i EL denne sesongen (kvalifiseringen inkludert). Besiktas på bortebane er imidlertid den klarte tøffeste oppgaven belgierne har stått overfor så langt, og sjansene for hjemmeseier bør være gode.

Samlet odds for dobbelen: 3,33.

Kampstart: 21.05.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus