B36 Torshavn spiller normalt i hvite drakter.
B36 Torshavn spiller normalt i hvite drakter. Foto: Wikimedia Commons

Europa-fotballen er i gang

Tre norske lag skal ut i Europa League-kvalifisering torsdag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips 2: 
Brutal slutt på ferien
V4 Årjäng:
Mjølnerøds eventyruke
V75 Halmstad:
Erik innleder festkvelden
V5 Drammen:
Lunsj med helfrekk banker

Mens vi venter på at det braker løs med kvartfinaler i Brasil fredag, kan vi tilfredsstille VM-abstinensen med spill på kvalifiseringskampene til Europa League, der Rosenborg, Tromsø og Haugesund skal forsvare Norges ære i kveld. Ellers på langoddsprogrammet finner vi noen seriekamper fra norsk 3. divisjon og Island samt Wimbledon-dueller.

Dagens oddstips 1

B36 Torshavn - Linfield H


B36 Torshavn må ikke forveksles med HB Torshavn, som spilte 1-1 mot et lag fra Gibraltar i Champions League-kvalifiseringen onsdag. B36 har ikke like mange ligatitler i den færøyske toppserien som HB, men laget leder ligaen med hele sju poeng når lagene er på vei inn i en liten sommerferie. B36 har flotte 11-4-0 og 35-14 i målforskjell etter 15 serierunder.

Samal Erik Hentze ble hentet inn som ny trener etter at klubben hadde hatt en skuffende fjoårssesong, og det er tydelig at trenerbyttet har vært en suksess.

Klubben deltok i Europa-spill sist i 2012/13-sesongen. Da ble det to ganger 0-0 og tap på straffesparkkonkurranse mot dagens motstander, Linfield.

Linfield er et nordirsk lag som endte på andreplass i årets liga. Laget har ikke spilt obligatoriske kamper siden slutten av april, og sesongen starter ikke igjen før i august.

I mai ble Warren Feeney ansatt som ny manager i klubben. På lagets hjemmeside opplyses det at Sean Ward ikke er tilgjengelig.

Den nordirske ligaen er ikke blant de største i Europa, men den er nok et par hakk bedre enn den færøyske. Linfield-spillerne har imidlertid kun et par uker med (sannsynligvis tøff) trening og en treningskamp i beina etter en lang ferie. Bortelagets form er altså på et lavmål, mens HB-spillerne er midt inne i sesongen.

HB har også vært Færøyenes klart beste lag denne sesongen, og vi tar en sjanse og spiller H til 3,10 i odds på denne kampen.

Flotte premier i VM-quizen
Delta i Sportspills VM-quiz med flotte premier levert av Norsk Tipping nederst i denne saken.

1. premie:

Reisegavekort på 5000 kroner
Englands offisielle VM-drakt
Den offisielle VM-ballen

2. premie:
Reisegavekort på 2500 kroner
Portugals offisielle VM-drakt
Den offisielle VM-ballen

3. premie:
Englands offisielle VM-drakt (bortefarger)

4. premie
Portugals offisielle VM-drakt (bortefarger)
Du må svare riktig på samtlige 10 spørsmål for å delta i trekningen av premiene.

Vinnerne trekker og kåres på Sportspill.no torsdag 10. juli.


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør