West Ham-kaptein Kevin Nolan i duell med Evertons Seamus Coleman fra et tidligere møte mellom klubbene.
West Ham-kaptein Kevin Nolan i duell med Evertons Seamus Coleman fra et tidligere møte mellom klubbene. Foto: Peter Byrne (Pa Photos / NTB scanpix)

Everton elsker å banke West Ham

Everton trenger en opptur, og da passer det utmerket at West Ham er kveldens motstander.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dagens dobbel:
  Må sette sjansene
Oddstips 2:
Nå kommer Celta-oppturen
Langskudd hoppuka:
Jacobsen er undervurdert
Dobbel hoppuka: 
Kan bli Norges neste storhopper
V64 Jägersro:
Talentet fikser jackpotkronene
V4 Eskilstuna:
  Samlebonger eneste løsning
V5 Bergen:  
Luring til lunsj

Det ble en fin ukestart for oddstipsene mandag, med treff på dobbelen handikapseier til Burnley over Tottenham + Cordoba - Granada under 2,5 mål til 2,77 i odds og objektet Wimbledon-seier over Liverpool med 2-0-ledelse fra start til 2,10 i odds.

Vi står overfor et usedvanlig omfangsrikt langoddsprogram til å være en tirsdag. Det spilles tilnærmet full runde i Serie A, i England er det et spennende oppgjør i FA-cupen, i Spania spilles det kamper i Copa del Rey, og i Frankrike er det både cup og Ligue 1 på programmet.

Det er også Tour de Ski og verdenscup i slalåm for herrer tirsdag, og på hockeyfronten er det matcher i både Get-ligaen, SHL og NHL.

Dagens oddstips 1

Everton – West Ham H


Dette spillet er hentet fra tredje runde i FA-cupen.

Everton har skuffet stort denne sesongen, og julen må ha vært ekstra tung for fansen. Etter seieren over QPR 15. desember, er det blitt fire strake tap mot nokså moderat motstand og et fall ned til 13. plass.

Det skiller bare fire poeng ned til Crystal Palace på nedrykk, mens det er hele 15 poeng opp til Southampton på den gjeve fjerdeplassen som gir muligheter for Champions League-spill til høsten.

Førstekeeper Tom Howard er sårt savnet, og laget må også klare seg uten suspenderte Antolin Alcaraz i kveld. Steven Pienaar, Leon Osman, Darron Gibson og Tony Hibbert er fortsatt ute med skader, mens James McCarthy, er usikker.

Manager Roberto Martinez begynner å føle presset fra utålmodige og utilfredse fans, og det er viktig for laget å få en seier så fort som mulig.

I så måte er West Ham nærmest en ønskemotstander. Det er blitt seier i de fem siste innbyrdes, senest 22. november på dagens bane, og vi må helt tilbake til våren 2007 for å finne siste Everton-tap (10-4-0 i denne perioden).

West Ham var i fin form før jul, men møtte tøff motstand i romjulen (Chelsea og Arsenal) og endte opp med null poeng. Første nyttårsdag var West Bromwich motstander i London, men West Ham var langt under pari, spillerne virket slitne, og resultatet ble 1-1.

West Ham må klare seg uten den sentrale duoen Diafra Sakho og Cheikhou Kouyate , som er opptatt med Afrikamesterskapet. Alex Song spiller trolig heller ikke i kveld. Ellers ser det bra ut skademessig.

Martinez førte Wigan til en sensasjonell seier over Manchester City i FA-cupfinalen i 2013 og vet hvor godt det kjennes å ha suksess i denne prestisjefulle turneringen. I kveld er det bare seier som er teller for Everton, og vi spiller H til 1,88 i odds.