Ross Barkley er i form og har scoret tre mål på de to siste seriekampene for Everton.
Ross Barkley er i form og har scoret tre mål på de to siste seriekampene for Everton. Foto: Peter Byrne (Pa Photos / NTB scanpix)

Everton kan ta et kjempesprang

Everton avanserer fem plasser på tabellen dersom laget vinner kveldens Premier League-kamp hjemme mot Crystal Palace.

Kommersielt

Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddstips 2: Aalborg jakter Solbakkens FCK
TV-kampene/streaming: Her er mandagens oversikt
V4 Gävle: Kanonsuksess sist mandag - dacapo nå?

I helgen ble det jackpot på tippekupongen både lørdag og søndag, og det forteller det meste om hvor mange overraskende utfall det har vært. Storfavoritten har falt som fluer, men slik er jo fotballen av og til. Mandag er det duket for Norges andre kamp i håndball-VM mot miniputten Puerto Rico. I Premier League er det kamp mellom Everton og Crystal Palace, og ellers er det kamper fra Danmark, Spania, Tyskland, Portugal og Tyrkia.

Everton - Crystal Palace H 1,90
Everton ledet både 2-0 og 3-2 borte mot Bourneemouth sist lørdag, men måtte tilslutt nøye seg med 3-3. Ligger på 11. plass før kveldens kamp, men vil med seier avansere til 6. plass. De to siste hjemmekampene er vunnet med store sifre,  først 6-2 mot Sunderland og deretter 4-0 mot Aston Villa.

Crystal Palace ligger på 8. plass før kveldens kamp og vil også avansere til 6. plass med seier. Etter den sterke borteseieren mot Liverpool tredje sist, leverte laget en skuffende hjemmekamp og røk 0-1 for Sunderland. Slo tilbake sist helg med 5-1 seier over Newcastle. Men har ikke bedre enn 2-1-3 på de siste seks. Bortetallene viser sterke 4-0-2. Tapene er kommet mot Tottenham og Leicester. Viktige Wilfried Zaha soner karantene i kveld.

Everton har ikke bedre enn 3-2-2 på hjemmebane hittil, men da skal man huske på at laget allerede har møtt Manchester City (tap 0-2), Chelsea (seier 3-1), Liverpool (uavgjort 1-1) og Manchester United (tap 0-3). Både Romelu Lukaku og Ross Barkley har vist toppform i det siste, og Palace må unnvære et av sine beste offensive aktivum i kveldi Zaha. 1,90 på hjemmeseier er ikke voldsomt, men det får duge bra denne mandagen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør