Lucas Digne er en av flere klassespillere som har kommet til Goodison Park i løpet av sommeren. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images
Lucas Digne er en av flere klassespillere som har kommet til Goodison Park i løpet av sommeren. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images Foto: David Klein (Pa Photos)

Everton mener virkelig alvor

Everton har handlet inn flere spennende spillere. Vi tror de får en god start mot nyopprykkede Wolverhampton.

Kommersielt

Ventetiden er over. Denne helgen er Premier League tilbake på langoddsprogrammet. Fredag tjuvstartet Manchester United og Leicester City, og lørdag spilles det seks kamper i verdens mest populære liga. Vi leverer tips til samtlige kamper i den første ligarunden.

Siden det er første runde i Premier League lager vi oddstips til alle helgens kamper. Vi har klart oddstips til alle lørdagskampene. Ta en titt på dette her:

Huddersfield - Chelsea: Chelsea taper serieåpningen

Newcastle - Tottenham: Spurs fikser reprise på St. James' Park

Bournemouth - Cardiff: Bournemouth stopper tapsrekken

Fulham - Crystal Palace: Tett londonoppgjør gir oss en treoddser

Watford - Brighton: Statstikken taler for U


Wolverhampton Wanderers – Everton 2,25 – 3,10 – 2,90 B (Spillestopp kl. 1825)

Klikk her for å levere dette spillet

Sjelden har det vært så store forventninger til et nyopprykket lag som det er til Wolverhampton denne sesongen.

Ulvene, som er et Mini-Portugal i Midlands, var overlegen i Championship sist sesong. De tok 99 poeng totalt og scoret 82 mål.

At de gikk til topps var ingen stor overraskelse. Wolves-manager Nuno Espírito Santo fikk et romslig budsjett å utfolde seg med på overgangsmarkedet. Med superagenten Jorge Mendes på laget handlet han en rekke spillere som holdt et høyere nivå enn Championship. Ruben Neves kom fra Porto og var en viktig spiller sist sesong, i tillegg lånte ulvene klassespillere som Willy Boly, Leo Bonatini og Diogo Jota.

Alle tre er nå i klubben på permanent basis, men ulvene har den kinesiske eiergruppe Fosun i ryggen og de har åpnet lommeboken i sommer.

Krisen i Sporting Lisboa gjorde at Wolves kunne hente Rui Patrício gratis, og de klasket til med å betale over 200 millioner kroner for å få Adama Traoré fra Middlesbrough. Raúl Jiménez er kommet fra Benfica, og de har også lokket den rutinerte midtbanespillerne João Moutinho fra Monaco.

NB! Har du husket å levere Lotto-kupongen? Lørdag ligger det 14 millioner kroner i Lotto-potten. Leverer kupongen her!

Det er mange som har vært kritisk til pengebruken hos Wolves, men med tanke på hvilke kvalitetsspillere de har hentet så virker det som ulvene har gjort gode dealer. Spørsmålet er likevel hvordan de leverer i Premier League.

Sesongoppkjøringen var oppløftende. Wolves tapte kun én av sine syv treningskamper. De slo Basel, Young Boys og Villarreal og spilte uavgjort mot Neuchatel Xamax, Ajax og Stoke.

Everton har også press på seg denne sesongen. Sist sesong var en farse på Goodison Park. Ronald Koeman brukte over 1,5 milliarder kroner på nye spillere, men klarte ikke å få resultater med Everton og det endte med at han fikk sparken i oktober.

Slik ser du fotball på nett

Everton jaktet Watford-manager Marco Silva, men da de ikke klarte å få ham endte de opp med upopulære Sam Allardyce. Han leverte og guidet The Toffees til en grei syvendeplass, men fansen likte ikke fotballen hans, så han fikk ikke fortsette.

I slutten av mai ble det klart at Everton endelig hadde ansatt Marco Silva.

Selv om klubben brukte en formue på spillere sist sommer, så har de svidd av én milliard før overgangsvinduet stengte torsdag. På Deadline Day kom Bernard fra Sjakhtar Donetsk og André Gomes fra Barcelona inn Goodison Park-porten. Everton hentet også Yerry Mina fra Barcelona. Colombianeren kostet dem 300 millioner kroner.

Richarlison og Lucas Digne kom til Merseyside tidligere i sommeren, og de vil styrke The Toffees.

Everton har vært litt opp og ned i sesongoppkjøringen. De banket Irdning hele 22–9 i juli, men har etter den kampen spilt to matcher uavgjort og tapt fire. I denne perioden har de sluppet inn tolv mål.

Silva satser på angrepsfotball, og det har en tendens til å gå utover forsvarsspillet. Han ledet Watford i 24 kamper sist sesong, og de slapp inn 44 mål i den perioden. Det kan bli underholdende på Molineux lørdag.

Wolves starter sesongen uten Ivan Cavaleiro og nykommeren Adama Traoré. De har likevel et meget bra mannskap.

Mason Holgate er ute med skade, mens James McCarthy og Jordan Pickford er begge usikre.

Begrunnelse B: Wolves-laget er hypet til de grader, og jeg er usikker på hvor gode de egentlig er. Everton har gjort noen kupp på overgangsmarkedet, og jeg tror de vil slå til med en gang. The Toffees taper ikke serieåpningene. De har to seire og fire uavgjorte på de seks siste sesongstartene. Det er en viss U-fare her, men jeg tror Marco Silva og Everton får en god start. 2,90 i odds på Everton er greit. Spillestopp er klokken 1825. 

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør