Norsk jubel etter Solveig Gulbrandsens 3-0 scoring mot Elfbenskysten sist mandag. (f.v.) Maren Mjelde, Ada Stolsmo Hegerberg, Emilie Bosshard Haavi, Maria Thorisdottir, Ingrid Moe Wold og Lene Mykjåland. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Norsk jubel etter Solveig Gulbrandsens 3-0 scoring mot Elfbenskysten sist mandag. (f.v.) Maren Mjelde, Ada Stolsmo Hegerberg, Emilie Bosshard Haavi, Maria Thorisdottir, Ingrid Moe Wold og Lene Mykjåland. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Fair sjanse for Norge

Selv om det norske kvinnelandslaget ikke har imponert hittil i Vm, skal det det være bra sjanse for norsk seier mot England i kveld.

Kommersielt

Mandagens langoddsprogram er definitivt ikke spekket med godbiter, men det spilles ihvertfall åttedelsfinaler i fotball-VM for kvinner og der skal som kjent Norge i aksjon mot England. Utover de tre åttedelsfinalene er det finsk fotball, islandsk og svensk fotball som gjelder. 

Norge - England H 2,50 (kampstart kl 23.00)
Det vil være en overdrivelse å si at Norge har imponert hittil i VM, men Norge har ikke tapt og gjort jobben. De som så hvor overlegne Tyskland var i sin åttedelsfinale mot Sverige lørdag kveld, kunne også konstatere hvor sterkt det var av Norge å klare uavgjort i gruppespillkampen mot Tyskland, selv om Tyskland burde ledet med flere mål til pause. Norge hevet seg etter hvilen og tok et sterkt poeng. At Norge sjelden overbeviser i kamper mot svakere motstand, er ikke noe nytt og svært lite å legge vekt på før denne åttedelsfinalen.

England på sin side avanserte greit videre fra sin kvalifiseringsgruppe, men tapte fortjent mot Frankrike og overbeviste ikke voldsomt verken mot Mexico (seier 2-1) eller mot Colombia (seier 2-1). Den rutinerte spissen Karen Carney har scoret i begge seierskampene, og er spilleren Norge må se opp for mandag kveld.  Mesterskapsmessig har det vært labert for England i de siste mesterskapene. Laget kvalifiserte seg ikke for VM i 2011, og endte sist i sin gruppe under EM i Sverige for to år siden.

Norge har en tendens til å heve seg underveis i mesterskapene og har en bra historikk mot England. Det lukter litt ekstraomganger av denne kampen, men vi tror Norge trekker det lengste strået etter ordinær tid og 2,50 for norsk seier er helt grei odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus