Radamel Falcao mistet både VM og halve sesongen for Monaco grunnet en kneskade. Nå er han tilbake for fullt og har scoret to mål på tre kamper i Ligue 1.
Radamel Falcao mistet både VM og halve sesongen for Monaco grunnet en kneskade. Nå er han tilbake for fullt og har scoret to mål på tre kamper i Ligue 1. Foto: Eric Gaillard (Reuters)

Falcao fortsetter der han slapp

Den ettertraktede superspissen har gjort et flott comeback etter den alvorlige skaden.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrig innhold fra Sportspill lørdag:
Singelspill:
  Senker han gamleklubben også?
Dagens dobbel 2: 
Dobbel-moro i Serie A
Tippetips:
Ny 12-er i dag?
Spill her:
  SuperLotto og Gull-Lotto samme kveld!
V75 Drammen:
  Voldsomme penger i omløp

Det er full rulle i alle de store ligaene i Europa i dag, og vi står derfor overfor et svært innholdsrikt langoddsprogram.

Vi starter lørdagen med en fransk-engelsk dobbel.

Les også:12 rette og kjempetreff for oddstipsene

Dagens dobbel

Monaco - Lille H
Derby - Ipwwich H


Monaco – Lille H 1,85
Monaco var det nest beste laget i Ligue 1 forrige sesong, men fikk en tung start på høsten med tap for Lorient og Bordeaux. Slo tilbake med en sliteseier borte mot Nantes forrige runde.

Den skadeforfulgte stjernespissen Radamel Falcao var tilbake fra start og scoret kampens eneste mål. Colombianeren har vært koblet til Arsenal og en rekke andre storklubber i sommer, men han befinner seg i dagens Monaco-tropp.

Den defensive midtbanespilleren Tiémoué Bakayoko er eneste fravær, noe som innebærer at den marokkanske vingen Nabil Dirar er tilgjengelig igjen.

Ledet av suksesstreneren René Girard tok Lille en flott bronsemedalje bak Monaco forrige sesong.

Lilles suksess er først og fremst bygget på defensiv trygghet. Lagets keeper er Nigerias VM-spiller Vincent Enyeama, mens Simon Kjær og Marko Basa utgjør et av de beste stopperparene i Ligue 1.

Til dagens kamp er imidlertid Basa uaktuelle, og Kjær sliter også litt med en skade. Dansken er med i troppen, men det er ikke hundre prosent sikkert at han blir å finne i startoppstillingen. Høyrebacken Franck Béria og Salomon Kalou, som scoret 16 seriemål forrige sesong, er ute med skader. Det samme er midtbanespilleren Marvin Martin.

Lille har startet sesongen med sju av ni mulige poeng og 3-0 i målforskjell. Var imidlertid et par hakk for små i Champions League-playoffen mot Porto, der man tapte med 0-3 sammenlagt.

Monaco stiller tilnærmet skadefritt og fikk sårt tiltrengt selvtillit med seieren over Nantes sist. Lille er svekket både defensivt og offensivt og har bare scoret tre mål på fem obligatoriske kamper denne sesongen. Vi tror klart mest på hjemmelaget i dag. 1-0?

Derby – Ipswich H 1,57
Derby var tilbake i toppslag etter en litt tung periode med 5-1 over Fulham forrige helg. Klatret dermed opp på sjuendeplass. Slo Charlton ut av ligacupen i midtuken.

Jake Buxton, Jamie Ward og John Eustace ble hvilt mot Charlton, men det er ikke sikkert alle tre får tilbake plassen etter meget gode prestasjoner av Zak Whitbread, Ivan Calero og den innleide Stoke-forsvareren Ryan Shotton.

Ipswich har bare slått kriselaget Fulham så langt og ligger på 17. plass med fire poeng. Hadde også et pinlig sorti i første runde av ligacupen mot Crawley.

Har en del fravær om dagen, og ifølge Teamtalk er bare 16 seniorspillere tilgjengelig i dag. Cameron Stewart og Stephen Hunt er skadet, mens Conor Sammon ikke er berettiget for spill.

Derby avsluttet forrige sesong med fem stake hjemmeseiere og knuste også Brighton hjemme i playoffspillet. Så langt i høst er det blitt full pott på Pride Park, og dette bør være grei skuring for Derby.

Samlet odds for dobbelen: 2,90.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør