Faller favorittene?

Vi har satt opp forslag til begge Forus-rebusene denne tirsdagskvelden, og det skal ikke skje mye rart før utbetalingene skyter i været på en dag da brorparten av spillerne tyr til samlebonger.

Kommersielt

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

Tre hester blir svært avgjørende for størrelsen på utbetalingene i begge V5-spillene i dag, og når vi finner usikkerhetsmomenter knyttet til alle de store favorittene kan det være slik at vi står foran en svært spennende kveld.

I V5A-3 pådrar 7 Pimax seg et tungt favorittstempel som en foreløpig 90-prosenter i spillet, noe vi syntes blir i drøyeste laget. Spikeld-sønnen reparerte fint til fjerde etter galopp i den siste starten, mens storfavoritten var overlegen til flott seier på fine 31.0 i den nest siste starten. Vi syntes dog å se ved den anledningen at 7-åringen balanserer på en stram line når det gjelder galoppen, og det faktum at Lauritsen-traveren har klatret fort i grunnlagene gjør sitt til at vi tyr til noen garderinger når oppgangen er formidabel ved favorittfall. Vi skriker sjelden høyt om 6 Åspe Knut, men Sagi Knut-sønnen som i dette løpet går ned minst en klasse bør her vurderes tidlig.

Normalt skal det ikke slå heldig ut å starte tre ganger på 14 dager for en amerikaner som har vært igjennom mye fra før, og når 3 Dr. Robert Johns står alene på ni av ti kuponger i V5A-5/V5B-2 kan vi ikke gjøre annet enn å gardere. Balanced Image-sønnen vant relativt greit på 15.9 i Bergen nå på torsdag etter en førsterunde som gikk i 13.5-fart, men vi kan ikke akkurat si at det var så mye spenst igjen i steget over mål etter en sisterunde som for å si det mildt ikke gikk unna i overlydsfart.

Vi velger å tro at 4 Ocean News kan utfordre den store favoritten på en god dag, og helt borte bør heller ikke 5 Ronald Star være. Sistnevnte har trolig gått fremover på form med det siste løpet innenfor vesten etter lang pause, noe en gjennomført negativ Rune Wiig ikke mener er tilfelle.

Den vi har klart mest tro på innfrir av de tre store favorittene er 10 Laina Vang i V5B-finalen. S.J.`s Photo-datteren har hatt en trøblete høstsesong, men triumfen i den siste starten på 16.4 mot klart bedre hester enn dagens konkurrenter var av det oppløftende slaget selv om hun ikke fungerte 100 % i aksjonen. I en feilfri utgave lar 6-årshoppa seg neppe beseire, men p.g.a. mangel på stabilitet spanderer vi også et kryss på 3 Mr. Alex Buffon på vårt største spilleforslag. Speedy Tomali-sønnen er trolig forbedret med løp i kroppen, og 5-åringen virker til å være en type som står hver meter av dagens lange distanse.

Laina Vang jager årets syvende triumf i V5B-finalen.
Laina Vang jager årets syvende triumf i V5B-finalen.

En spennende start i V5A-innledningen gjør 1 Tysvær Spik (har nå blitt strøket, men vi lar spillene stå som oppsatt da vi får inn kapable 8 Erga Svarten på de to minste forslagene), og broren til mer velkjente Raikkonen kan trolig klart bedre enn prøveløpstiden på 36.0. Kusk Åsbjørn Tengsareid signaliserer klare seiersambisjoner, men vi kan ikke gå utenom 7 Sør Troll i dette løpet. Moe Odin-sønnen var ikke sliten når en galopp felte ham på Bjerke i den siste starten, og 3-åringen viste frem 28-fart i en spenstig varming ved den anledningen.

I V5A-2 er det jevnt mellom flere, og bred gardering ser på forhånd ut til å være en fornuftig løsning. 9 Drav Svint står pent til i løpet, og Spikeld-sønnen må her tilmåles solide vinnersjanser sammen med seiersmaskinen 6 Spang Jo Best som ikke kom til sin rett p.g.a. for dårlig skoning i den siste starten etter litt pause. 1 Voje Lina røpet form i sin siste start, og Elding-datteren må sees på som en stor outsider sammen med duoen 3 Horgen Yx og 8 Eskeladden. De to sistnevnte gikk flotte løp etter litt pause sist, og løp i kroppen har garantert gjort godt.

En av årets Derbydeltagere 3 Vikkivinn står flott til i V5A-4/V5-1B, og på sitt beste legger Pål Even-sønnen dette feltet på rygg. Etter en fin seier på 26.8 etter et sparsommelig løp i den tredje siste starten har ikke 4-åringen hatt den rette flyten mot svært gode hester i de to siste startene, og uten uhell på veien i dag er årets fjerde triumf innen rekkevidde. Tøffest i mot blir nok en formtoppet 4 Spyden, mens tetløpenede 1 Nordli Vinni ikke trenger å være helt sjanseløs dersom kusk Geir Mikkelsen får bestemme tempoet en bit der fremme.

I V5B-3 blir vi presentert for et løp vi burde vært forskånet for å se innenfor et V5-spill, og ingen av deltagerne fortjener å bli skrevet om. Det er totalt umulig å sette disse hestene opp mot hverandre, og vi krysser av for samtlige åtte startende på alle våre spilleforslag.

Et herlig kaldblodsoppgjør venter oss i V5B-4, og vinnerkandidatene er mange. 8 Moe Granar går strålende løp hele veien, og må finne seg i å bli favoritt. Braute-sønnen kommer dog ikke til noe dekket bord, og fra lengste tillegg jakter en kapabel duo i form av 10 Mixen og 11 Rau Jo. Førstnevnte rapporteres å være klart bedre enn de siste resultatene kan gi inntrykk av, mens sistnevnte som går sine absolutt beste løp på hjemmebane holder uforandret fin form.

Ekspertforslag
I V5A-spillet har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 80, 378 og 945 kroner.

I V5B-spillet har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 96, 360 og 1008 kroner.

”Tors kiosk: Klikk her for å lære om Lyntoto”.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus