Ståle Solbakken går løs på en ny sesong som trener for FC København.
Ståle Solbakken går løs på en ny sesong som trener for FC København. Foto: Nils Meilvang (NTB scanpix)

FC København må ikke vinne

FC København er store favoritter foran kveldens bortemøte med finske Kups i 1. kvalifiseringsrunde av Europa League.

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddssingel 1: Sarpsborg 08 skal redde den norske æren
Oddssingel 2:
AIK gjør jobben i Irland
Oddssingel 4: Eks-eliteseriespiller-toppscorer sørger for cash
V65 Øvrevoll:
Storløpskveld på Øvrevoll
V65 Bergen:
V65-jackpot med Wiig i hovedrollen
V5 Momarken:
En klink svenske i lunsjen
Overgangsvinduet: Sjekk siste nytt

Torsdagens langoddsprogram består i all hovedsak av kamper fra 1. kvalifiseringsrunde i Europa League. Hele 40 kamper skal faktisk spilles. Tour de France ruller videre, mens det er klart for begge semifinalene for kvinner i Wimbledon-turnerigen i tennis.

Kroatia ga storfangst onsdag
Det ble full pott for våre tips til semifinalen mellom Kroatia og England onsdag. Vårt hovedtips var uavgjort etter ordinær tid til flotte 3,05 i odds. I tillegg lanserte vi spill på at Kroatia går til finale til 2,15 i odds. Sist torsdag før kvartfinalene, lanserte vi også spill på at Kroatia tar seg til VM-finale. På det spillet fikk vi pene 2,65 i odds og også dette spillet ble løst inn etter gårsdagens semifinale.

KUPS - FC København U 3,45 (spillestopp kl 17.55)


Finske Kups gjør sitt første forsøk i Europa siden 2012/13 sesongen. Da kom faktisk laget seg til 3. runde i Europa League-kvalifiseringen, men der ble 1-6 sammenlagt mot tyrkiske Bursaspor. 9. plass (2014/15), 7. plass (2015/16), 2. plass (2016/17) og en foreløpig 4. plass denne sesongen etter 19 serierunder er tallenes tale for Kups de siste sesongene i Finland. 9-4-3 på hjemmebane forrige sesong, 3-4-2 hittil denne sesongen. Rasmus Karjalainen er lagets toppscorer og har stått for 13 av lagets 31 seriemål hittil denne sesongen.

FC København og Ståle Solbakken ble tidlig hektet av i gullkampen i den danske superligaen forrige sesong, men hadde god kontroll på Europa League-plassene. Røk i den avgjørende playoffkampen i Champions League-kvalifiseringen mot Qarabag forrige sesong (på bortemål), men tok seg deretter videre fra gruppespillet i Europa League der det ble exit for sterke Atletico Madrid i 16-delsfinalen. Ståle Solbakken må unnvære Pieros Sotiriou, Jonas Wind, Andreas Bjelland og Nicolaj Thomsen som alle er skadet. I tillegg er VM-spillerne  Robin Olsen og William Kvist på ferie, det samme gjelder for Viktor Fischer har ferie. Jesse Joronen (keeper), Sotirios Papagiannapoulous (midtstopper fra Østersund) og Kenan Kodro (spils fra Grasshopper) alle kan få sin debut.

FC Københabn er naturligvis store favoritter til å ta seg videre til 2. kvalifiseringsrunde, men de må som kjent ikke vinne bortekampen for å avansere. Vi lanserer kveldens tredje uavgjort-spill i Europa og spille U til flotte 3,45 i odds.

Klikk her for å levere dette tipset

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør