Vicenza holdt på å gå konkurs før forrige sesong, men ble i sommer flyttet opp til Serie B grunnet Sienas økomiske problemer.
Vicenza holdt på å gå konkurs før forrige sesong, men ble i sommer flyttet opp til Serie B grunnet Sienas økomiske problemer. Foto: Wikimedia Commons

Fikk Serie B-plassen i gave - for andre gang

Vicenza skulle ha spilt på tredje høyeste nivå denne sesongen. Men så gikk Siena konkurs.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Dagens oddstips 2:  
Sveriges beste ribbet for spillere
Dagens langskudd:
  13 VM-spillere er ute
V65 Bjerke:
  Nå handler alt om Gundersen
V4/V5 Täby: 
Handicap gir storutbetaling

Onsdagens oddsprogram er dominert av kvalifiseringskamper til Afrikamesterskapet, men det er også seriestart i SHL (ishockey) i Sverige Grundigligaen (håndball) i Norge.

Dagens oddstips

Vicenza - Latina B

Hvis du synes den økonomiske situasjonen i norsk klubbfotball er dårlig, er den ingenting mot det mange av de italienske klubbene opplever.

Vicenza var et stabilt Serie A-lag på 60- og 70-tallet, og det var her Roberto Baggio slo igjennom på midten av 80-tallet. I 1986 rykket klubben igjen opp i Serie A, men ble i stedet sendt ned til Serie C grunnet en kampfiskingskandale. På 90-tallet klarte man å bygge opp klubben igjen, og laget spilte cupvinnercup mot Chelsea etter å ha vunnet den hjemlige cupen i 1997.

De siste sesongene har den norditalienske klubben oppholdt seg i Serie B og C, og i 2012 skulle man ha rykket ned til Serie C etter å ha tapt kvalifiseringen mot Empoli. Vicenza overtok imidlertid plassen til Lecce, som var involvert i en kampfiskingsak.

Sesongen etter slet klubben med store økonomiske problemer, og det hele endte med nedrykk til Serie C. En stund så det ikke ut til at Vicenza skulle klare å overleve som klubb, men eierne klarte å samle sammen nok midler til å stille lag forrige sesong.

Klubben endte på femteplass i sin Serie C-avdeling og tapte i playoffspillet i mot Savona. Men i sommer gikk Siena konkurs, og dermed overtok Vicenza Serie B-plassen til Tore André Flos gamle klubb.

Kveldens kamp skulle vært spilt i første runde, men ble utsatt for at Vicenza skulle få tid til å omstille seg til tilværelsen i Serie B.

Lagets første og hittil eneste seriekamp endte med 0-1-tap for Trapani på bortebane.

Latina ble stiftet i 1945, men har bare eksistert i sin nåværende form siden 2009. Klubben rykket opp til Serie C for første gang på 29 år i 2011, og spilte sin første sesong i Serie B i 2013/14. Det endte med en flott tredjeplass, men i playoffinalen ble Cesena for sterke.

Latina åpnet med 1-0-seier hjemme mot Crotone, et lag som endte på sjetteplass forrige sesong.

Latina har ambisjoner om å rykke opp til Serie A, og da må man slå en middelmådighet som Vicenza. Sistnevnte gjorde det bra på hjemmebane i Serie C forrige sesong, men var det svakeste hjemmelaget i Serie B året før og tapte også på hjemmebane i første runde i cupen mot lille Bassano i august.

B til 2,20 er dagens oddsspill. Legg merke til at objektet ikke kan spilles som singel, men må kombineres.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør