Vålerenga-spillerne har hatt mye å juble for denne sesongen, og vi tror laget slår raskt tilbake etter den skuffende forestillingen på Nadderud sist.
Vålerenga-spillerne har hatt mye å juble for denne sesongen, og vi tror laget slår raskt tilbake etter den skuffende forestillingen på Nadderud sist. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Fin mulighet for VIF

Vålerenga trenger en seier etter Stabæk-nedturen. Da passer det å møte et kriserammet TIL.

Kommersielt

Øvrig meny fra Sportspill fredag:
Oddstips:
Store forventninger til Zamora
Tippemagasinet: 
- Sarpsborg er klink
Få oversikt: 
Skader og karantener i Tippeligaen
Fantasy PL: 
Vinn VIP-tur til England
V65/V4 Solvalla:   Frekk banker
Jarlsberg:   Vidar Hop får tilliten

Fredagens  oddsprogram består blant annet av to kamper fra Tippeligaen og seriepremieren i Championship.

Vålerenga – Tromsø H 1,62
Vålerenga var langt under pari i toppkampen mot Stabæk forrige runde og tapte helt fortjent 0-2. En stor nedtur etter en god juli der det ble ni av ni mulige poeng.

Tapet førte til at Stabæk gikk forbi og overtok sølvplassen. Opp til serieleder RBK skiller det nå ni poeng.

Nykommerne Robert Lundström og Melker Hallberg er med i troppen og kan få sin debut i kveld. Daniel Fredheim Holm og Michael Langer er ute med skader.

Troppen: Sascha Burchert, Adrian Jonuzi Møller, Robert Lundström, Jonathan Tollås Nation, Kjetil Wæhler, Simon Larsen, Ivan Näsberg, Ruben Kristiansen, Herman Stengel, Melker Hallberg, Christian Grindheim, Sander Berge, Ghayas Zahid, Alexander Mathisen, Daniel Braaten, Deshorn Brown, Rasmus Lindkvist, Elias Mar Omarsson, Morten Berre.

Hvis VIF-spillerne hadde en dårlig dag på jobben forrige helg, var det peanøtter mot det TIL-spillerne presterte. Gutan ble totalt avkledd av et sprudlende Godset-lag og tapte 0-6 på hjemmebane. Det er få i ishavsbyen som kan huske å ha sett Tromsø spille en svakere kamp.

Runden før ble det et bittert 2-3-tap borte mot Odd, der hjemmelagets vinnermål ble scoret på overtid. TIL befinner seg for tiden på tredje sisteplass, og det skiller tre poeng opp til Sarpsborg og Start på sikker grunn.

Kaptein Simen Wangberg er ute med karantene, noe som svekker forsvaret. Thomas Drage er blitt Sogndal-spiller siden sist.

TIL har stusselige 1-2-6 på bortebane og har sluppet inn ni mål på de to siste kampene. Dette bør bli en oppskriftsmessig seier til et VIF-lag som er sugen på revansje etter den svake forestillingen mot Stabæk.

Le Havre – Ajaccio H 1,70
Le Havre har vært en middelhavsfarer i Ligue 2 siden nedrykket fra Frankrikes øverste divisjon i 2009. Fjorårssesongen var en av de bedre de siste årene, med sjuendeplass og tidvis underholdende spill.

Klubben fra havnebyen med samme navn er regnet som et mulig topplag denne sesongen. Laget fikk et oppsving da trener Thierry Goudet tok over som trener i vinterpausen, og i sommer fikk klubben ny eier; en amerikansk forretningsmann som er bosatt i Le Havre.

Klubben har ikke vært veldig aktiv på overgangsmarkedet i sommer, og kvaliteten på troppen er omtrent som forrige sesong.

Mickaël Le Bihan, som var toppscorer forrige sesong, ble utelatt fra troppen i seriepremieren ettersom han ønsker seg bort fra klubben. Han er heller ikke å se i kveldens tropp. Den nye keeperen Fabien Farnolle er skadet. Backen Jerome Mombris soner karantene.

Le Havre så ikke ut til å savne Le Bihan i åpningskampen mot nyopprykkede Bourg Peronnas forrige fredag. Goudets mannskap hadde full kontroll og tok en komfortabel 3-1-seier på bortebane selv om Mombris ble utvist ca 20 minutter før slutt.

Det er tøft å rykke ned til Ligue 2, noe Ajaccio fikk erfare forrige sesong. Laget endte på 17. plass, og det skilte bare ett poeng ned til nedrykkslaget Orleans. Korsikanerne slet voldsomt på bortebane, der det kun ble to trepoengere på 19 forsøk.

Det har vært en del spillerutskiftninger i sommer, og troppen ser omtrent like sterk (eller svak) ut som forrige sesong. Ekspertene har tippet at klubben kommer til å ende et sted rundt midten av tabellen.

I sesongens første kamp ble det 0-0 hjemme mot Dijon. Et helt greit resultat, men det var urovekkende at Ajaccio ikke klarte å score mål – noe som var lagets største problem forrige sesong. 32 mål på 38 kamper var bare ett mer enn de to lagene som endte sist på tabellen.

Nicolas Fauvergue er tilbake fra karantene etter å ha mistet serieåpningen og går rett inn i angrepet.

Le Havre vant begge de to innbyrdes oppgjørene forrige sesong, og vi tror på hjemmeseier i kveld.

Samlet odds for dobbelen: 2,75.

Her finner du helgens langoddsprogram.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus