BACK IN BUSINESS: Guiseppe Rossi (venstre) og Joaquin feirer førstnevntes mål mot PSG tidligere denne uken.
BACK IN BUSINESS: Guiseppe Rossi (venstre) og Joaquin feirer førstnevntes mål mot PSG tidligere denne uken. Foto: Elsa (Afp)

Fiorentina er ikke sjanseløse

To nøkkelspillere og suksesstreneren har forlatt siden sesongslutt i mai. Likevel bør ikke Fiorentina undervurderes.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddstips 1: Start slår Viking

På fredagens langoddsprogram er det tettpakket med kamper fra hele Europa - inkludert Tippeligaen.

Gårsdagens ene oddstips gikk dessverre ikke inn.

Er du sugen på å vinne en VIP-tur til seriestart 16/17 i Premier League? På Nettavisens nye Premier League-fantasy kan du gjøre nettopp det!

Dagens langskudd, innleveringsfrist klokken 23.00.
Fiorentina - Benfica, H 3,00.

Fiorentina har vært en real suksesshistorie de senere årene. Under Vicenzo Montellas ledelse har de virkelig hevet seg og også vært med langt i Europa ved flere anledninger.

Nå har imidlertid klubben valgt å sparke Montella og erstatte han med Paulo Sosa, som er et spennende, men usikkert valg. Det er ingen garanti for at det blir en suksess. Likevel virket det som om det var enighet om at Montellas jobb i klubben var gjort.

I tillegg har de skilt lag med målvakten Beto, som gikk gratis til Juventus i fjor. Beto var kanskje Serie As beste målvakt i forrige sesong og er utpekt som Buffons erstatter i Torino.

Også Mohamed Salah, som de hadde på lån med mulighet for permanent overgang, har de erklært en «persona non grata». Nå virker Salah å ende hos enten Roma eller Inter. Uansett har Fiorentina mistet en viktig spiller, som scoret ni mål på 26 kamper i forrige vårsesong.

Heldigvis er Guiseppe Rossi endelig skadefri, og han viste hvor god han er med sin scoring mot PSG tidligere i uken. La Viola tapte den kampen 4-2.

Fiorentina er ikke like godt rustet som forrige sesong, men de fortjener ikke å bli vurdert som så stor underdog.

Benfica ble mester
I fjor gikk alt veien for Benfica igjen, selv om de kanskje hadde håpet på mer i Europa. Men hjemme er konkurransen knalltøff og de stakk av med ligagullet igjen.

Likevel stakk den profilerte manageren Jorge Jesus til Sporting CP og det blir et stort tomrom å fylle. Valget falt på Rui Vitória, som er et nøktern valg. Portugiseren kjenner ligaen og sannsynligvis også sitt nye lag godt.

De har også spilt mot PSG i denne cupen, som spilles i USA. Da ledet de til pause, men tapte til slutt 3-2 for de franske gigantene.

Forskjellen mellom disse lagene er ikke stor rent kvalitetsmessig. Og siden den spilles på nøytral bane, tror vi ikke Benfica bør være så stor favoritt.

3,00 er lekker odds på Fiorentina-seier i dag!

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør