Roy Hodgson har hatt mye å tenke på før åpningskampen mot Italia.
Roy Hodgson har hatt mye å tenke på før åpningskampen mot Italia. Foto: Eddie Keogh (Reuters)

For mye på spill i åpningskampen

England og Italia har mye press på sine skuldre, og vet at et tap i dag kan være fatalt for VM-håpet.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagstips:
Omtale: På tide for Elfenbenskysten
Oddstips 2: De savner ikke Suarez i dag
Tippekupongen: De er langt hjemmefra
V75: Årets beste V75-omgang

Det er fullt av godbiter på lørdagens langoddsprogram, og VM har flere kamper på programmet.

Dagens VM-langskudd

England - Italia U


Det er sjelden det har vært knyttet så få forventninger til England før et VM, men det betyr likevel ikke at presset har avtatt så mye. Roy Hodgson har fått jobbe litt mer i fred enn sine forgjengere, men har også hatt mye å jobbe med - oppkjøringskampene før mesterskapet har vært mildt sagt svake.

Selv om de slo Peru 3-0, gjorde ikke uavgjortkamper mot Honduras og Ecuador sitt for å heve forventningene.

Roy Hodgson gleder seg nok imidlertid over å kunne starte med Raheem Sterling igjen, og den unge angriperen kommer til å tilføre livsfarlig hurtighet mot trege italienere. Men laget rundt unggutten virker ikke spesielt farlige offensivt, og det er nok ingen målfest vi har i vente i dag.

Italia har nesten vært enda verre enn England i oppkjøring, tradisjonen tro. De var tafatte mot Nord-Irland, men vant mot klubblaget Fluminense i siste kamp før mesterskapet. Vi skal imidlertid være forsiktige med å vektlegge treningskampene for mye. Er kjent som trege startere, og har kun vunnet en åpningskamp på deres fire siste mesterskap.

Skadde Riccardo Montolivo blir utvilsomt savnet stort, men det finnes mange, gode midtbanespillere å ta av for Cesare Prandelli. Han har innøvd flere formasjoner de kan bruke i kamp, men kritikerne mener at årets Italia mangler en særegen stil. De bryr nok ikke Prandelli seg mye om, og det blir spennende å se hvilken måte han velger å angripe denne kampen på.

Kampen skal spilles på Arena Amazonia i Amazonas, og det er ventet at det blir to europeiske lag som sliter med luftfuktigheten denne lørdagen. Samtidig vet begge lag at et tap langt på vei kan sende dem ut av en veldig jevn gruppe. Sjansen er stor for høye skuldre og U-faren er så absolutt til stede. Med 2,80 i odds virker dette som det beste spillet på denne kampen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus