Johann Andre Forfang under mandagens kvalifisering til åpningsrennet i hoppuka. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Johann Andre Forfang under mandagens kvalifisering til åpningsrennet i hoppuka. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Forfang på palljakt i Garmisch

Johann Andre Forfang var best av de norske i kvaliken til nyttårshopprennet og er en klar pallkandidat i nyttårshopprennet.

Kommersielt

Sportspills øvrige nyttårsdagsmeny:
Oddstips 1: Prevc får sin fortjente revansje
Oddstips Championship: Jimmy jakter sin første seier
V65 Jarlsberg:
Travåret innledes med jackpotomgang
TV-fotball/streaming:
Mye herlig fotball i nyttårshelgen

Riktig godt nytt år, kjære lesere. Vi står foran et meget innholdsrikt 2016 som her EM i fotball til sommeren som sitt store sportslige høydepunkt, men for oss nordmenn er også VM i skiskyting i Holmenkollen stort.

1. nyttårsdag betyr det tradisjonsrike nyttårshopprennet fra Garmisch-Partenkirchen og det betyr også starten på sesongens Tour De Ski. I tillegg er det er par kamper fra Championship litt senere på dagen og litt ishockey.

Johann Andre Forfang - Daniel Andre Tande H 1,50
I øyeblikket er det nok Johann Andre Forfang som er den beste hopperen på det sterke norske hopplandslaget, men han var maksimalt uheldig med vindforholdene i begge omgangene i åpningsrennet i Oberstdorf. I Garmisch viste han strålende takter i begge treningsomgangene og fulgte opp med et solid hopp som ga tredjeplass i kvaliken. Er Forfang noenlunde heldig med forholdene fredag, er han en soleklar pallkandidat.

NB. Merk spillestopp kl 12.30

Daniel Andre Tande lå på 2. plass etter første omgang i Oberstdorf, men hadde et mislykket andre hopp og falt til 10. plass. Imponerte heller ikke i torsdagens kvalifisering og endte på 21. plass.

Slik styrkeforholdet mellom disse to er i øyeblikket, er 1,50 på duellseier til Forfang mer enn godkjent odds og et klart alternativ i nyttårshopprennet.

Anders Fannemel - Kenneth Gangnes B 1,75
Anders Fannemel ble beste nordmann i Oberstdorf med sin 4. plass, men hadde i liikhet med Severin Freund og Michael Häyböck ekstremt gode forhold i andre omgang og resultatene må ses i lys av det. Gjorde et bra hopp i kvalifiseringen og endte på 8. plass.

NB. Merk spillestopp kl 12.30

Kenneth Gangnes nummer seks i åpningsrennet i Oberstdorf og gjorde et knallsterkt andrehopp da (5,5 meter lengre enn Fannemel). Gjorde et solid hopp i torsdagens kvalifisering og endte 4. plass, snaue fire poeng foran Fannemel. Gangnes hopper utrolig stabilt om dagen og med noenlunde like forhold, skal det være klar fordel Gangnes mot Fannemel i duell.

1,75 på duellseier til Gangnes er klart godkjent.

Det gir oss en hoppdobbel til 2,63.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør