Foto: hesteguiden.com

Formbombe får utteling?

Ja, vi mener de siste resultatene ikke gir riktig inntrykk av formen, og vi klemmer således til med friskt bankerspill på et fjerdevalg spillet!

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Det er snakk om en begredelig poengjakt i V5-1 på Forus i kveld, og i et løp hvor de fleste av hestene viser mildt sagt slette takter satser vi på at 10 Soft Gun viser seg fra sin beste side, og da skal det i så fall dreie seg om en topp vinnersjanse.

Wholly Arnie-sønnen kom i enorm fart fra de bakre regioner nedover den siste langsiden sist før en galopp felte 5-åringen (upassende hard bane sist, mens det i kveld ligger an til flotte forhold), og vi mener bestemt at det var sølvet og en lav 16-tid som gikk fløyten . Vi syntes Stensland-traveren så lekker før galoppen kom, og vi mener fjerdevalget i spillet har varslet litt form i lengre tid nå.

Heldekk med to
Ja, vi har vondt for å se at vinneren ikke er å finne på duoen 3 Investor G.T. og 7 Thai Tanium i den fjerde avdelingen. Førstnevnte viste solid fremgang sist ved å bli toer på fine 15.4 full vei etter et tøft løp utvendig underveis, og her dundrer Rite On Line-sønnen til tet. Den som kan være i stand til å ta ned 7-åringen fra utvendig posisjon er sistnevnte, og selv om sprint kanskje ikke er Running Sea-sønnens optimale distanse, ja så skal Tjomsland-traveren være hyperaktuell i et løp som dette.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Øvrige vurderinger
V5-2: Stallfolket skal her i ilden, og vi mener fire hester hever seg klart over mengden i dette sprintløpet. 6 Greatest Volo kommer fra en fersk V75-triumf, men vi syntes det er opp minst en klasse ved denne anledningen. Vi setter dermed 10 Mc Gill først, og for Muscles Yankee-sønnen sin del er det nå ned en klasse. Tjomsland-traveren har vært forbedret nå på slutten, og dersom det ikke er snakk om en total antivinner bør 4-åringen ha et bra bud på den gjeveste sjekken her.

V5-3: Tilbake etter missen i V75`en sist han startet kommer 8 Timian Best, og i en feilfri utgave er det trolig ikke snakk om saken. Moe Odin-sønnen har imponert voldsomt i regi Kjell Håkonsen, og i et lite felt som dagens skal det ikke være snakk om at 5-åringen får posisjonsproblemer underveis. Vi garderer ikke på de to minste forslagene, men når vi spiller en så frisk banker som vi gjør i innledningen faller det seg naturlig å ty til noen garderinger på de to største forslagene (det er tross alt noen formsterke konkurrenter i mot).

V5-5: Et stayerløp med hester fordelt over tre distanser avslutter denne rebusen, og fra lengste tillegg jakter 14 Delice D. årets niende triumf. Varenne-datteren har rotet seg vekk på en del galopper nå på slutten, men fra dette sporet bør sjansene for feilfri avgang være relativt gode. Spennende er det å se hva nykommeren 2 Lady D`Aunou kan utrette, og 5-årshoppa er snakk om en selvskreven gardering. Trener Gunleif Tollefsen har nok ventet inn dagens oppgave, all den tid hun står perfekt inne på pengene på strek i dette løpet.

Ekspertforslag
Til V5-rebusen på Forus har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 80, 320, 660 og 1120 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Alle forslagene utenom det til 660 kroner er samlebonger, og det største er et ab-system, som vi har fylt ut på tre kuponger her .

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør