KNUST: Shakhtar Donetsk, her representert ved Serhij Krijvtsov, er skuffet etter å ha tapt 7-0 for Bayern München forrige sesong.
KNUST: Shakhtar Donetsk, her representert ved Serhij Krijvtsov, er skuffet etter å ha tapt 7-0 for Bayern München forrige sesong. Foto: Christof Stache (Afp)

Formsvake Shakhtar er i trøbbel

Det ukrainske storlaget er i trøbbel og har solgt to av sine største stjerner i sommer.

Kommersielt

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Dagens single: Wolves har startet sesongen solid
Dagens dobbel: Spiller Wednesday på en onsdag
Tippekupongen:
Norsk duell i Champions League
V4 Jägerso Galopp
: Onsdagsvorspiel med galopp

onsdagens langoddsprogram er det en del kamper fra Champions League og det engelske ligasystemet.

Det ble en svært god tirsdag for Nettavisens tips. Sporting og Ipswich-dobbelen til 3,60 gikk sammen med singleforslaget på Lazio til 2,35 odds.

Dagens langskudd, innleveringsfrist klokken 20.40.
Rapid Wien - Shakhtar Donetsk, H 2,70 (senket fra 2,75).

Hjemmelaget fra Wien har fått en god start i den østerrikske eliteserien, og de har spilt mot topplag som Austria Wien, Sturm Graz og Red Bull Salzburg i løpet av sesongens fem første kamper. Disse kampene har gitt tretten poeng og tabelltopp.

I tillegg var de særdeles imponerende da de slo Ajax ut av den forrige kvalifiseringsrunden, med 3-2 på bortebane. På hjemmebane havnet de under med 2-0, men reiste seg mesterlig og berget uavgjort.

Berge uavgjort gjorde de også i helgens kamp, da mot en av tittelutfordrerne Sturm Graz. Også mot Sturm havnet Rapid under med 2-0, men spilte feiende flott fotball i andre omgang, ifølge Sturm-spiller Donis Avdijaj til Vienna.at.

En konklusjon det går å trekke fra dette, er utvilsomt at det bor mye moral i dette Rapid-laget. Trener Zoran Ana virker å alltid ha noe å si til sine spillere når det går trått. I tillegg vil en fullsatt hjemmestadion neppe skade spillernes moral.

Hjemmelaget hadde en 10-5-3-statistikk på hjemmebane forrige sesong. Thomas Schrammel fikk en lei korsbåndsskade i slutten av juli, og spiller neppe før 2016. Andreas Kuen og Tomi Correa er også skadet, men har de har ikke spilt en kamp denne sesongen.

I tillegg fikk den viktige midtbanespilleren Stefan Schwaab to kamper suspensjon, den siste sones i dag.

Det er mulig å forstå hvorfor Schwaab fikk to kamper suspensjon:

Svekket Shakhtar
Det er vanskelig å vite hvor man har dette Shakhtar-laget i internasjonal sammenheng, for i sommer har de mistet stjernespillere som Douglas Costa og Luiz Adriano.

I hjemlig liga går det litt under pari, med 3-1-1 fra sesongens første kamper. De to siste kampene har imidlertid gitt kun ett poeng og forrige runde tapte de stygt 0-2 hjemme for tittelkonkurrent Dnipro.

Wellington Nem er tilbake fra skade og ukrainernes tropp fremstår som skadefri.

Shakhtar fremstår sjelden som et lag som klarer å forsvare seg godt gjennom en helg kamp, men skal ha ære for å slå ut Fenerbahce med 3-0 i forrige kvalifiseringsrunde.

Dette kommer til å bli en veldig jevn kamp, og Shakhtar har ikke vært i sin beste form de siste ukene. Det har Rapid Wien vært, og hjemmeoddsen frister klart mest. Dagens langskudd er H til 2,70.

PS! Norsk Tipping har allerede senket oddsen en gang, og det er sannsynlig at de senker den enda mer. Derfor kan det lønne seg å være tidlig ute om du tror på dette objektet.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør