Foto: afp/Scanpix

Fortsatt mulig for Montpellier

Men de må slå Lyon i kveld for å kvalifisere seg for spill i Europa.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny fredag
V4 Solvalla: Kusken vi elsker

Langoddsen innleder med 2. Bundesliga og et knippe norske kamper, Start - Vålerenga fra Tippeligaen og flere oppgjør fra 3. divisjon. Utover kvelden blir det nederlandsk æresdivisjon, 1. Bundesliga, Ligue 1 og 2, Championship og Primera Division.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
5. Start - Vålerenga B 3,70

Tippeligaen. Start har gjort et flott come back i Tippeligaen, de er ubeseirede etter tre runder. 3-2 mot Hønefoss og 2-2 mot Tromsø på dagens bane, og en fullt fortjent uavgjort på Lerkendal. Vålerenga har spilt under pari og har bare den noe ufortjente hjemmeseieren mot Sogndal å vise til. Tidligere i uka slo de Frigg 6-1 i cupen. Mohammed Fellah var tilbake på midtbanen, og det gjør noe med Vålerenga, de blir bedre. Start er en tøffere motstander enn Frigg, definitivt, men Fellah er med i bussen sørover, Fredheim Holm og Thomassen er også tilbake, så det kan bli et toppet Enga på Sør Arena. Det er vanskelig å argumentere for Vålerenga etter det svake spillet de har vist, men vi klarer ikke holde oss unna 3,70 på at de slår Start, det ser bare for høyt ut. Kanskje Fellah er medisinen Vålerenga trengte. Hvis bare han får spille nå, så skal borteseieren være innen rekkevidde.

Lever dagens langskudd her. Innsatsen styrer du selv.

Dagens avslag
36. Mallorca - Rayo Vallecano H 2,05

Primera Division. Det var en lidelse å se Mallorca forrige runde. I desperat poengnød, hjemme mot ligaens svakeste bortelag Celta Vigo, som stilte uten sin eneste målfarlige spiller, skapte Mallorca nesten ingen ting. To ganger kunne dommer fint dømt straffe til Celta Vigo, det skjedde ikke, og så scorer i stedet Mallorca på kampens siste spark på ballen. I dag er Mallorcas poengnød like stor, men de møter et mye bedre lag. Og vi husker hvordan det gikk hjemme mot daværende bunnlag Deportivo La Coruna for noen uker siden (tap 2-3 og det kunne fort blitt mer). Motivasjonen er det stadig Mallorca som har, spørsmålet blir om de spiller for dårlig til å fortjene en plass i La Liga. Rayo kommer fra 2-0-borteseier mot Celta Vigo, og dagens oppgave er omtrent like utfordrende. Ingen innsatser på Mallorca til 2,05 fra oss.

Dagens spill
Det er en stund siden vi var innom den franske ligaen, men i kveld kommer det en veldig fin kamp, mellom to av de virkelig store lagene.

Norsk Tipping

27. Montpellier - Olympique Lyon
Ligue 1. Montpellier kan ikke sies å være i spesielt god form, i og med at de har tapt tre bortekamper på rad. Dog har motstanden vært kvalifisert, Nice, PSG og Bordeaux er vriene å slå. Hjemme på Stade de la Mosson går det mye bedre, her slo man Valenciennes 3-1 sist, og står med 10-4-2 totalt. Det er seks kamper igjen som skal spilles, og seks poeng opp til en plassering som gir spill i Europa. Det er ikke helt umulig, med en skikkelig sluttspurt, og den sluttspurten starter i kveld.

Trener René Girard må klare seg uten skadde Saihi (m), Bocaly (f), Marveaux (m), John Utaka (a), Deplagne (f) og suspenderte Jeunechamp (f). Ait Fana (a) har vært ute med skade lenge, men denne uken spilte han én omgang for reservelaget. Men kveldens kamp spiller han trolig ikke.

Lyon ligger som nummer 3, og kjemper for spill i Champions League. Da må de bli nummer 3 eller bedre. De tar ikke igjen PSG på topp, men opp til Marseille er det bare 2 poeng. Tre lag puster dem i nakken etter Lyons svake rekke på 0-2-3 i mars. Tapsrekken på tre kamper ble brutt med 3-1 hjemme mot Toulouse sist søndag. Men som bortelag har man bare vunnet én av de fem siste og står med 6-5-5 borte totalt.

Bisevac (f) er suspendert her også. A. Lacazette (a) måtte av banen med skade sist og spiller ikke her. Ghezzal (m) og Réveillère (f) er heller ikke med i troppen. Ellers er Lovren (f) og Malbranque (m) tilbake:

Benzia, Briand, Dabo, Ferri, Fofana, Gomis, Gonalons, Gourcuff, Grenier, B. Koné, Lisandro, Lopes, Lovren, Malbranque, Martial, Mvuemva, Umtiti, Vercoutre.

Lagene knep hver sin hjemmeseier forrige sesong, og Lyon har allerede slått Montpellier 1-0 hjemme denne sesongen.

Montpellier er i ferd med å miste grepet om spill i Europa etter tapet i Bordeaux sist. I dag må de vinne for å holde liv i spenningen. De er et sterkt hejmmelag, og de har en fin tendens til å slå tilbake på hjemmebane etter tap borte. Det er litt fravær både her og der, men vi tror hjemmebanefordelen teller en hel del i denne prestisjefylte affæren og spiller H til 2,17. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 20.25.

27. Montpellier - Olympique Lyon 2,17 2,90 3,00

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør