Foto: hesteguiden.com

Fortsetter seiersrekken

Taxdodger Joe er en skikkelig seiersmaskin, og i lørdagens V75-omgang på Leangen pynter han høyst sannsynligvis ytterligere på seiersprosenten sammen med sin faste makker Eirik Høitomt.

Kommersielt

Nettavisens V75-forslag.

Taxdodger Joe debuterte i regi dyktige Tor Olaf Halle i vår, og har tatt 8 seire på 12 forsøk denne sesongen. Hesten så ikke helt bra ut ved målpassering i seiersløpet i Drammen sist, men er behandlet etterpå, og treningsrapportene er gode. Den lynraske vallaken stikker nok en gang til tet, og vi har stor tro på at han tar den sjette strake seieren fra den posisjonen. Dagens klare banker.

Sjansebanker
I tillegg til Taxdodger Joe velger vi å bankerspille Gundersokken i V75-4. Han har fått to løp i kroppen etter pause, og viste klar formforbedring sist. Gikk da en meget sterk sisterunde etter galopp i første sving. Denne gangen står han ideelt til på strek. Dette er et løp hvor de aller fleste garderer bredt, og med banker her kan vi gardere godt i et par andre løp.

Fin dag for Edvard?
Denne gangen er det Edvard Kristiansen som sitter i sulkyen bak Gundersokken. Den velkjørende kusken som nå har amatørlisens, rundet nylig 1000 seire. Det gjorde han med Frakast, som blir favoritt i V75-1. Den 5-årige toppstammede vallaken er så langt ubeseiret på tre starter. Han har vunnet lett så langt, og har nok mer å gå på, men møter langt bedre hester denne gangen. En grei favoritt, men løpet bør garderes. De hardeste konkurrentene blir trolig en feilfri Bleke Prinsessa og outsideren Dymin, som har siktet inn dette løpet.

I likhet med Frakast er Beat The Tag ubeseiret, og 3-åringen jakter den femte strake seieren. Han kommer ut etter pause, og har trent flott. Normalt stikker han til tet og leder hele veien, men et usikkerhetsmoment er at han skal ut på lang reise og overnatting for første gang. Dermed garderer vi med Mccormick og storoutsideren One Horse Power.

Hjemmeseier i Klein-løpet?
Josef Kleins Æresløp for 4-åringer er dagens sportslige høydepunkt. Her kan det bli hjemmeseier i form av Smoking Gun, som eies av den hardtsatsende trønderen Nils Munkhaugen. Hesten som trenes av Åke Svanstedt skal kjøres av hjemmechampion Jomar Blekkan. Hesten er herdet i hardt selskap, og skal være klar favoritt her. Innsatsen sist var litt skuffende, men det skyldtes halsproblemer. Vi garderer med Production, som får en bedre utgangsposisjon etter to strykninger, og Atomic Hall, som debuterer i regi Bo Westergård. Sistnevnte har så langt ikke fått full klaff i Norden, men vi må huske på at hesten vant en kvalifisering til fjorårets Hambletonian.

6*9
Vi garderer godt i V75-5 og det avsluttende løpet. Seks hester bør holde i lavgrunnlagsløpet, mens vi bruker ni streker i V75-finalen. Her vil George Kemp og Merkur Garbo trekke til seg mye spill, og med andre vinnere kan det bli en pen oppgang i V75-verdien.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre ferdigutfylte forslag, på henholdsvis 90, 324 og 2.187 kroner.
Disse kan du kjøpe her.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus