Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Fotballfest med VIF og Brann

Vi tror på mange mål og tilskuere på Ullevaal i kveld.

Kommersielt

Sjekk også dagens travtips:
V5 Leangen
V65 Mantorp

Sportspills ekspert Andreas Faye-Schjøll avsluttet forrige uke med en knallsterk søndag. Det ble 12 rette både på det lille (96 kr) og det store (432 kr) tippeforslaget og treff på begge oddstipsene. Dermed gikk ukesregnskapene for odds- og tippetipsene solid i pluss.

Denne ukens første program består av 29 objekter, og vi har landet på en dobbel med storkampen VIF – Brann og hardtsatsende Monacos åpningskamp i Ligue 2.

Men først dagens avslag og langskudd.

Dagens avslag 1
117. Sverige – Norge (5-0) B 1,80

Norge skuffet som kjent med tap for Frankrike i åpningskampen i OL, mens Sverige tapte med tre mål for Danmark. Norge har tidligere kommet sterkt tilbake i mesterskap etter tilsvarende åpninger og er normalt et par hakk bedre enn Sverige. Angrepsspillet var imidlertid såpass svakt mot Frankrike at vi ikke våger å sette penger på norsk seier med mer enn fem mål.

Dagens avslag 2
98. Skeid – Molde 2 H 1,35
Skeid avsluttet vårsesongen med fire strake tap og er bare to poeng over Molde 2 på øverste nedrykksplass. Sistnevnte spilte 2-2 i sine to siste kamper før ferien og trenger poeng for å holde rekruttlaget i 2. divisjon. Moldes førstelag skal ut i Champions League-kvalifisering allerede onsdag og viktig kamp mot Sogndal lørdag, så reservelaget får lite hjelp fra klubbens beste spillere i kveld. Likevel er 1,35 på seier til et skuffende svakt Skeid-lag så lavt at vi styrer lett unna.

Dagens langskudd
110. Häcken – GAIS (0-1) U
Häcken ligger på 6. plass i Allsvenskan etter seier i de to siste seriekampene. Tabelljumbo GAIS har bare sluppet inn ett mål mer enn Malmö på 2. plass (21), men har samtidig bare fått ballen i mål 13 ganger. Dette er altså et lag som ofte taper knepent, noe ettmålstapet for Malmö forrige runde var et eksempel på. Häcken vant sine to siste kamper med ett mål, og det er ikke helt usannsynlig at også kveldens kamp blir en knepen seier.

Så lett vinner du på trav i kveld!

Dagens spill
104. Vålerenga - Brann - over/under 2,5 mål H 1,50
Meget viktig kamp mellom to lag som har fått en opptur etter å ha skuffet i vårsesongen. Vålerenga har 24 poeng på 7. plass, mens Brann tre plasser under har 22 poeng. En eventuell vinner i kveld vil ta et byks opp på tabellen og melde seg på i medaljekampen.

Vålerenga er svekket i angrep av at formspilleren Håvard Nielsen har gått til østerriksk fotball. Midtbanestabilisator Kristofer Hæstad soner karantene, mens Fegor Ogude og Yssouf Kone er på skadelisten.

Rudolph Austin har spilt sin siste kamp for Brann, noe som er et stort tap for bergensernes midtbane. Christian Kalvenes er også definitivt ute, men forsvarskollegaene Hassan El Fakiri og Zsolt Korcsmár rekker kampen.

Vi sliter med å plukke ut et vinnerlag i denne kampen, men anbefaler heller et spill på over 2,5 i mål. Begge lag har vært involvert i målrike matcher de siste rundene (VIF 3-1, 1-2 og 3-2, Brann 2-1, 6-2 og 2-1). De to siste møtene mellom lagene har også endt med over 2,5 mål (2-1 og 4-1 til VIF).

Både VIF og Brann kan være nitriste å se på når de er ute av slag, men desto morsommere å følge når entusiasmen og de gode resultatene råder. Da har også taktikken en tendens til å bli mer offensiv.

I kveld blir Ullevaal fylt opp med ivrige Norway Cup-deltakere, så det blir garantert mye folk og god stemning på tribunene. Vi ser for oss en målrik og spennende affære og spiller over 2,5 mål til 1,50 i odds.

Kampen kombineres med et objekt fra Ligue 2 i Frankrike.

111. Monaco FC – Tours H 1,55
Monaco åpnet katastrofalt dårlig i Ligue 2 forrige sesong, men reddet æren med en flott vårsesong og endte til slutt på åttendeplass. Forvandlingen kom da den styrtrike russeren Dmitrij Rybolovlev ble hovedaksjonær og begynte å spytte inn penger til spillerkjøp midtveis i sesongen. Det har han fortsatt med i sommer, og i mai ble også erfarne Claudio Ranieri hentet inn som manager.

Det soleklare målet for sesongen er opprykk til Ligue 1, og det skal den gamle storklubben blant annet klare gjennom nysigneringene Andrea Raggi (Bologna), Delvin Ndinga (Auxerre), Jakub Poulsen (Midtjylland), Emir Bajrami (Twente) og Sebastian Ribas (på lån fra Genoa og toppscorer i Ligue 2 for to sesonger siden).

Monaco har imponert med flere gode kamper i sesongoppkjøringen, og er store favoritter mot et Tours-lag som har mistet en del etablerte spillere. Klubben har i stedet satset på unge talenter, og det kan bli tøft å gjenta 6. plassen fra forrige sesong.

Monaco er en helt annen klubb enn på samme tid i fjor, og vi tror de vinner seriepremieren uten store problemer.

Vi ender dermed opp med følgende dobbel til 2,33 i odds:

104. Vålerenga - Brann - over/under 2,5 mål 1,50 - 2,10
111. Monaco FC – Tours 1,55 - 3,00 - 4,40

Klikk her for å levere dette spillet!

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus