SKUFFET I VM: Fred ble symbolet på alt som gikk galt for Brasil i deres eget VM.
SKUFFET I VM: Fred ble symbolet på alt som gikk galt for Brasil i deres eget VM. Foto: Pedro Ugarte (Afp)

Fred & co taper igjen

Brasiliansk Serie A nærmer seg slutten og Gremio sikrer den kvalifisering til Copa Libertadores.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddstips 1:
Stjernen kan tukte Frisk
Oddstips 2:
Zuccarello jakter rekord
Oddstips 4: Lakers er hete
Rapport:
Disse PL-stjernene ble skadet i landslagspausen

V5A Bjerke: Bjerkelunsj med Gunnar
V65 Bergen:
Buer med fete sjanser
V64 Bergsåker:
V64 med skrell fra Norge

Det er mer å velge i på torsdagens langoddsprogram. NHL stiller med tilnærmet full runde, norske GET-ligaen er i gang og det er rett og slett stor aktivitet i idrettsverden.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 22.25.
Gremio + Santos, samlet odds 2,50.

Gremio - Fluminense, H 1,50
Det er spesielt hjemmeformen som gjør at Gremio kan være med å kjempe om Copa Libertadores-plass neste sesong - de fire øverste går til Sør-Amerikas Champions League - og 12-3-2 er solid hjemmestatistikk.

De siste fem kampene har det gått noe trått for hjemmelaget, dog. 2-1-2 de siste fem og 2-3-2 de siste syv er ikke spesielt solid rent formmessig, og de har derfor mistet heng på andreplassen. Det er seks poeng ned til Santos på fjerde, så plassen i Copa'en burde være i boks.

Spissen Pedro Rocha ble utvist sist og er suspendert i dag. Forsvarer Erazon og midtbanemannen Maicon er også ute, begge har spilt rundt to tredjedeler av hjemmelagets kamper denne sesongen.

Gjestene har opplevd en tung sesong og de siste fire kampene har de tapt tre. Fred er toppscorer med sine åtte mål, men har nylig vært skadet og er betegnet som tvilsom til denne kampen. Midtbanemannen Jean, som har spilt nesten alle kampene denne sesongen, er skadet. Det er også Vinicius, Giovanni, Rafinha og Leo Pele.

Borteformen til Fluminense gir liten grunn til optimisme. 4-2-11 er aldeles for svakt, selv om de sjelden blir utspilt på reisefot.

Gremio har vært det klart beste laget av disse to og har stadig noe å spille for så lenge plassen i Copa Libertadores ikke er sikker. Derfor spiller vi H til 1,50 i odds, en odds vi ikke lar stå ukombinert.

Santos - Flamengo, H 1,67
Hjemmelaget kniver intenst om Copa Libertadores-plass og har i skrivende stund ett poeng til gode på rivalen Sao Paulo. Formen til Santos kom i grevens tid og de har 4-2-0 de siste seks i alle turneringer.

Formen til hjemmelaget er solid også over tid og siden trener Dorival Junior tok over ansvaret for drøye 20 serierunder siden har bare serieleder Corinthians kapret mer poeng.

Santos er Serie As nest beste hjemmelag med suverene 14-2-1 på eget gress. Brasils landslagsspiller Lucas Lima, som skal bli fulgt tett av lag som Real Madrid, er suspendert. Valencia og Victor Ferraz er skadet.

Gjestene har ikke hatt en god sesong og har svært lite å spille for, selv om det bare er syv poeng opp til fjerdeplassen i en knalljevn liga. Borte har de 7-0-10, så ville ikke satt penger på U i denne.

Flamengo mangler vingen Marcelo, Ederson og Nixon. De sto sistnevnte har knapt spilt denne sesongen.

Formen deres er 3-0-4 de siste syv, med to seire på rappen, den siste i vennskapskamp. Før det hadde de en knalltøff periode med fire tap på rad mot topplag.

Motivasjonen er naturligvis størst hos Santos, som også har vist seg kapable til å være pålitelige på hjemmegress. Derfor har vi ingen problemer med å backe Santos til 1,67 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør