Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

Fredrikstad med nok et tap på bortebane?

Fredrikstad har ikke imponert på bortebane, og møter et Follo lag med nyvunnen selvtillit. Sjekk dagens oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny mandag:
V4 Gotland:Kontio har full kontroll

langoddsen i dag finner vi kamper fra blant annet Adeccoligaen, privatlandskamper, U19 Eliterunde, Superettan, norsk 3. divisjon og irsk premier division.

Dagens langskudd
208. Follo – Fredrikstad H 3.30

Adeccoligaen. Follo ligger med sine syv poeng nest sist på tabellen. Sesongen kunne ikke ha startet mye verre med seks tap på rad. Og det så lenge ut som overgangen fra fjorårets 2.divisjonsspill var for stor. Men, til deres forsvar, fem av de seks kampene var mot lag på øvre halvdel, og inkluderte bortekamper mot Sandefjord (3.), Bodø/Glimt (2.) og HamKam (5.). Samtlige lag i Adeccoligaen vil slite på de banene. Men etter en bekmørk sesongstart ser det endelig litt lysere ut for Follo, som har tatt poeng i sine tre siste: slått Elverum (16.) og Vard (13.), uavgjort mot Bryne (8.). Poengene mot Elverum og Vard er mot tabellnaboer i sumpa, og var helt nødvendig for overlevelse, men i kampen mot Bryne viste de evnen til å kjempe mot lag på øvre halvdel også. I følge kamprapportene var det Bryne som skal se seg mest fornøyd med poengdeling; Follo var flere hakk bedre i andre omgang og var nærmest seieren. Bryne har for øvrig ikke tapt på bortebane i år, selv om de har møtt lag som Ranheim (1.) og Stabæk (6.), står de med 1-4-0. Follo har i tillegg to kamper mindre spilt enn sine argeste konkurrenter, og kan med seier i kveld brøyte seg vekk fra nedrykksplassen.

Fredrikstad rykket som kjent ned fra Tippeligaen i fjor, og det ser ikke ut til å bli noen umiddelbar retur til den øverste divisjonen. Ligger på niendeplassen med total 4-1-5 og tretten poeng. Borte har de svake 1-0-4: slo Vard (13.), tapt for Bryne (8.), KIL (10.), Ranheim (1.) og Strømmen (12.). Har scoret bra med mål hjemme (17-15), men spillet ser ikke ut til å sitte borte med magre 4-9 i målprotokollen. Det skal sies at de har slått lag som HamKam og Stabæk med klare sifre på Fredrikstad stadion, så de skal ikke undervurderes, men årets utgave ser ut til å ha et bortekompleks. Klubben mistet flere sentrale spillere etter nedrykket, og erstatterne ser så langt ikke ut til å kunne spille laget opp til topps igjen.

Henry Anier (a) og Khalifa Jabbie (m) er opptatt med landslagsspill.

Follo har spilt på seg selvtillit og viste i forrige kamp at de kan bryne seg mot de fleste, mens Fredrikstad har tapt tre på rad og sliter på bortebane. Vi tror Follo kan overraske i dagens kamp og går for hjemmeseier til 3.30 i odds.

Dagens avslag
206.Rustad - Bøler H 1.15
Bøler ligger helst sist med tre poeng, bare vunnet én av sine åtte kamper. Rustad har heller ikke imponert i årets serie, ligger på niendeplassen med 3-2-4. Skal likevel slå Bøler, men til 1.15 holder vi oss unna.

Dagens spill
233. Landskrona – Örebro

Superettan. Landskrona er nummer syv med femten poeng, har totalt 4-3-3 og 3-2-1 hjemme på Landskrona IP: slått Degerfors (8.), Värnamo (15.) og Brage (16.), delt poeng med Falkenberg (2.) og Ängelholm (10.), mens tapet kom mot Örgryte (12.). Har altså varierende resultater mot lag fra øvre og nedre halvdel. Er likevel inne en god periode, de tre siste har alle gitt poeng med to seire og en uavgjort; spesielt 3-0 over Assyriska borte var imponerende. De to siste hjemme har endt med 4-1 seier over tabelljumbo Brage, og 0-0 mot Falkenberg, som sammen med GIF er det laget som har vært best på bortebane i år (3-1-1).

Philip Andersson (f) er på U21-landslagsoppdrag. Fredrik Dahl (m) returnerer fra karantene.

Örebro rykket ned fra Allsvenskan i fjor, men gjør sitt beste for at oppholdet skal bli så kort som mulig. Laget har hentet brorparten av poengene sine hjemme på Behrn Arena: 6-0-0 og 13-1 er imponerende tall. Ikke vært like suverene på bortebane, står med 1-2-1 og 4-4: vunnet over Brage (16.), uavgjort mot Falkenberg (2.) og Assyriska (5.), tapt for Hammarby (8.). Har en nykomponert midtbane i år, kun Ahmed Yasin og Mohammed Saied er igjen av betydelige spillere på midten. Har dog beholdt Alhassan Kamara og Shpetim Hasni på topp. Kamara, som er på utlån fra AIK, har scoret fem mål på ti kamper.

Ilir Berisha (f) og Magnus Wikström (f) er skadet. Begge har spilt flesteparten av kampene i år og er betydelige forfall.

Vi sitter med følelsen at selv om Örebro fortjener å ligge på topp, så har de overprestert noe, og hatt hellet med seg i flere kamper som kunne vippet begge veier. Hjemmestatistikken er det ingenting å si på, men borte er de på langt nær like gode. Vi tror serielederen får det tøft i Landskrona, og setter en hundrelapp på at hjemmelaget bryter Örebros rekke på syv kamper uten tap.

Landskrona – Örebro 2.75 3.05 2.05

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør