Fulham og Hangeland har ikke noe valg

Fulham kjemper en desperat kamp for å overleve i Premier League. Og da er kun tre poeng godt nok hjemme mot Norwich i dag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Pulis og Palace vinner
Oddstips 3: Holloway og Millwall til herlig odds
Tippetips: Vålerenga mye bedre enn forventet
V75 Forus: Vi jakter 41 millioner
V5 Forus: Nå er det dags for Lumiere
V5/V4 Charlottenlund: Carsten byr på siste nytt
Premier League: Skade- og karanteneoversikt
Tippeligaen: Skade- og karanteneoversikt
Påskefotball:
Full oversikt over all fotball

Lørdagens langoddsprogram er som vanlig fullspekket med godbiter fra både England og resten av fotball-Europa. Her hjemme spilles det to tippeligakamper. Lillestrøm mot Viking med avspark kl 15.30, mens Haugesund tar imot Vålerenga kl 18.00.

Dagens langskudd
Haugesund - Vålerenga

Ingen god start for fjorårets bronsevinner med kun ett poeng på de to første kampene. Jeg har sett laget i de to første kampene og blitt alt annet enn imponert. Svært middelmådige hjemme mot Lillestrøm i seriepremieren og direkte svake borte mot Start sist helg. 8-4-3 og 10-2-3 hjemme i Haugesund de to foregående sesongene og 5-2-0 på de sju siste tilsvarende mot Vålerenga. Michael Haukås og Eirik Mæland er uaktuelle til dagens kamp.

Et knallgodt Molde-lag ga ikke Vålerenga noen sjanser i seriepremieren på Aker Stadion for to uker siden. Mange var skuffet over Vålerenga i den kampen, men jeg ante nok at det var Molde som var gode i den kampen mer enn at Vålerenga var så svake. beviset på det fikk vi sist helg da Vålerenga hevet seg flere hakk og vant 3-1 hjemme mot Bodø/Glimt.

I den kampen presenterte nykommeren Vidar Ørn Kjartansson seg med to scoringer. Torger Børven leverte ikke scoringer på bestilling for Enga og Vålerenga kan endelig ha funnet seg en måltjuv (med all respekt for Morten Berre). 5-1-9 og 4-3-8 borte for Vålerenga de to siste sesongene og 0-2-5 på de sju siste tilsvarende i Haugesund. Kristofer Hæstad, Daniel Fredheim Holm og Lars Hirschfeld er skadet.

Jeg spiller mot statistikken her og baserer meg på det jeg har sett og da må vi teste et langskudd på Vålerenga til 3,55 i odds.

Dagens spill
Fulham - Norwich H 1,95

Den tyske "diktatoren" Felix Magath påtok seg i likhet med Tony Pulis en mission impossible når han overtok Fulham for en tid tilbake, men han hadde langt færre kamper på den oppgaven. Fem serierunder før slutt har Fulham fem poeng opp til Norwich på den siste sikre plassen og da er det ikke vanskelig å skjønne viktigheten av denne kampen. Tok en livsviktig seier borte mot Aston Villa sist helg. 4-1-11 er svake tall hjemme på Craven Cottage. Scott Parker og Giorgos Karagounis er begge tilbake i troppen og Darren Bent er aktuell igjen etter at han måtte stå over mot moderklubb Aston Villa sist helg.

Vi trodde på Norwich sist helg i den svært viktige hjemmekampen mot West Bromwich, men Norwich tapte 0-1 og er i skikkelig trøbbel dersom de taper denne. 2-2-12 er ikke veldig overbevisende bortetall.5-0 og 2-1 til Fulham i de to siste tilsvarende oppgjørene. Chris Hughton måtte tilslutt fratre som manager og det er Neil Adams som skal lede Norwich i de siste kampene. Michaen Turner, Leroy Fer og Wes Hoolahan er alle tilgjengelige igjen etter korte skadefravær.

Fulham må vinne denne kampen, mens Norwich ligger nede etter å ha tapt sekspoengskampen hjemme sist helg. Fulham har vunnet tilsvarende oppgjør med 5-0 og 2-1 de to siste sesongene og vi tror det vinner igjen. 1,95 på hjemmeseier er helt ok odds, men vi tar med en kamp fra Allsvenskan for å høyne oddsen.

Åtvidaberg - Falkenberg H 1,60
Kanonåpning av hjemmelaget som burde stått med seks poeng etter de to første kampene. Serieåpnet med en knallsterk 2-1 seier hjemme over sterke Elfsborg og fortsatt med å være best i det meste borte mot hjemmesterke Kalmar. Ledet 2-1 i den kampen til langt på overtid, men fikk utligning i mot og måtte nøye seg med 2-2. Spissen Ricardo Santos som stort sett slet benken i Sogndal, har vært en åpenbaring og allerede scoret to mål. 

Nyopprykkede Falkenberg er spådd en snarlig retur til Superettan, men fikset tre sine tre første poeng hjemme mot Brommapojkarna sist helg med 1-0 seier. Holdt stand til 74 minutter var spilt i seriepremieren borte mot Malmø, men fikk tre i hatten det siste kvarteret.

Klar fordel hjemmelaget dette og selv om 1,60 er kjip odds, er det ikke utenkelig at denne kampen kunne gitt 1,40 i odds om den ble spilt om en måned.

Vi får da en dobbel til 3,12 i odds og innsatsen er som alltid 100 kroner. 

Spilleforslag 2 lørdag (spillestopp kl 15.55):
Kamp 69 Fulham - Norwich 1,95 3,25 3,40
Kamp 62 Åtvidaberg - Falkenberg 1,60 3,35 4,50
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør