Foto: Örebro Hockey Instagram

Full tillit til hockey-overraskelsen

Örebro er i ferd med å etablere seg i toppen av svensk hockey.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips: 
Bråstopp for serielederen
V4 Gävle: 
Kontio byr på store favoritter
V64 Umåker:
  Vrien omgang kan gi fine premier

Nice holdt på å gjøre et sensasjonelt comeback etter å ha kommet under 0-3 tidlig i cupkampkampen mot Metz onsdag, men det stoppet på 3-3. Vi røk dermed på singelspillet, men den italienske dobbelen til 3,15 i odds satt som et skudd og sørget for pluss på oddstipsene enda en dag.

Undertegnedes regnskap for 247 ordinære oddstips i 2014 viser nå en tilbakebetalingsprosent på 104,58.

Torsdag er det ikke mye interessant på fotballfronten på oddsprogrammet, men det finnes flere spennende hockeyobjekter.

Dagens dobbel

Örebro - Modo H
Skellefteå - Luleå HÖrebro - Modo H 1,85
Örebro var regnet som et av de svakere lagene i SHL før sesongstart, men har gjort tipsene til skamme og ligger på fjerdeplass etter 16 runder.

Holdt sterke HV71 til 3-3 etter forlengning tirsdag, men måtte gi tapt på straffeslag. Det var første poengtap for serielederen på hjemmeis denne sesongen. Tok full pott mot sterke lag som Växjö (5-3 hjemme), Frölunda (4-1 borte) og Luleå (3-1 borte) i de tre kampene før det, så formen er det ingenting å si på.

Det er ikke kommet nyheter om troppen, men alle de viktigste spillerne var med mot HV71.

Modo ligger på 10. plass med 18 poeng (ni poeng mindre enn Örebro), og det er omtrent som ekspertene hadde forventet. Formen er brukbar, men det raknet helt i siste periode mot Skellefteå sist, og hjemmekampen endte med 3-7-tap.

Prestasjonene har variert mye i høst, og flere spillere - deriblant målvakt Linus Ullmark og Mattias Ritola– har ikke levd opp til forventingene. Sistnevnte forlot nylig klubben, mens det stortalentet William Nylanderhar vendt tilbake.

Lagene møttes i serien i Örnsköldsvik 11. september.Da vant Örebro 3-1, og vi tror på en ny seier til det formsterke laget i kveld.

Skellefteå – Luleå H 1,65
Skellefteå mistet som kjent mange av sine beste spillere i sommer etter å ha vært Sveriges klart beste hockeylag to sesonger på rad. Er en het kandidat til seriegullet også denne sesongen, men har ikke vært like suveren i høst.

Tapte to kamper på tre runder før det ble seier over Leksand nest sist og 7-3 borte mot Modo for to dager siden. Viste kraftige muskler i siste periode mot stakkars Modo og tok til slutt en meget fortjent seier.

Ligger likt med HV71 på 34 poeng, men er bak serielederen på målforskjell.

Luleå stod med fem strake tap før det endelig ble seier hjemme mot Linköping for to dager siden. Er nok likevel ikke 100 prosent fornøyd med matchen ettersom man rotet bort 1-3 på tampen og måtte ha straffer for å avgjøre.

Har falt ned til femteplass, og det er hele ti poeng opp til de to tetlagene.

Disse nabolagene møttes også i serieåpningen. Da vant Luleå 4-3 etter straffer hjemme i Coop Norrbotten Arena. Vi tror imidlertid klart mest på form- og hjemmesterke Skellefteå i kveld.

Samlet odds for dobbelen: 3,05.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør