Linus Omark, Luleå HF, Elitserien 2008.
Linus Omark, Luleå HF, Elitserien 2008. Foto: Wikimedia Commons

Gedigen nedtur i Gøteborg

Til strålende odds er det klar fordel Luleå borte mot Frölunda i Gøteborg i ettermiddag

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 2: Sprek oddsdobbel til 5,42 i odds

Tippetips: Portsmouth trenger et mirakel

V75 Bjerke: Ei dronning som innfrir

Eksperten: Nytt travkonsept gir større vinnersjanser

Lørdagens langoddsprogram er naturligvis preget av at det pågår VM-kvalifsering, og dermed er det ingen av de store ligaene som spilles i helgen. Likevel synes vi programmet lørdag er bra, og vi har flere interessante objekter å by på. Det er en rekke VM-kvalifiseringskamper fra Afrika på dagens program og selvsagt for oss nordmenn høyinteressante Kypros mot Sveits. I England det full pakke i de lavere divisjonene, og det spilles hockey både i Norge og Sverige. Vinteridretten er med også denne helgen og i Falun skal det avgjøres om Petter Northug vinner verdenscupen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Portsmouth - Coventry

To fordums storheter som sliter både med det sportslige og det økonomiske. På 39 kamper er det blitt 31 poeng, noe som ikke holder til annet enn sisteplass. Opp til sikker plass skiller det åtte poeng når sju serierunder gjenstår. Formen er imidlertid ikke så verst: 2-2-1 på de siste fem, og forrige helg ble det 1-1 borte mot serieleder Doncaster. Coventry har tatt 29 poeng mer enn dagens motstander og ligger på 8. plass og har kun tre poeng opp til playoff. 36 av 60 poeng er tatt på bortebane, hjemme er ikke tallene bedre enn 6-6-8. Har tatt sju av ni mulige poeng på de siste tre. Kaptein Carl Baker som har 14 seriemål for Coventry denne sesongen, spiller ikke i ettermiddag. Toppscorer Leon Clarke er fra tidligere uaktuell på grunn av skade. I tillegg er fire andre spillere uaktuelle. Norsk Tipping har gjort Coventry til klar favoritt her, det er vi helt uenige i. 2,85 for at Portsmouth holder liv i håpet om videre eksistens i denne divisjonen er mer enn spillbart og et klart langskudd for oss lørdag.

Shrewsbury - Oldham
Meget viktig kamp i nedrykkstriden. Shrewsbury ligger på 18. plass, og det seks poeng ned til nedrykk. Laget har spilt én kamp mer enn Scunthorpe på nedrykk, så plassen er ikke sikret. Har tatt fire poeng på de to siste kampene, men tapte de tre siste før det, så formen er variabel. 6-7-6 på hjemmebane totalt. Oldham ligger på den siste sikre plassen, ett poeng over Scunthorpe, men har spilt en kamp mindre enn Scunthorpe, og slikt er viktig nå som det er få serierunder igjen. Vant 3-0 over bunnlaget Hartlepool sist, i Lee Johnsons debut som manager. Hadde fire strake tap før den kampen, og står med 5-3-10 på bortebane totalt. Oldham spilte på seg selvtillit og kan få et oppsving med ny manager. 2,60 for borteseieren her må testes som et flott langskudd.

Klikk her for å lese mer om Eksperten og spille Nettavisens V75-lag

Dagens avslag
Swindon - Notts County
Swindon ligger på tredjeplass, og det er bare ett poeng opp til Brentford på direkte opprykk. Vant 2-0 borte mot sterke Yeovil sist helg, men tapte for opprykksrival Brentford nest sist og spilte 2-2 mot Walsall tredje sist. Brukbare 8-7-4 på hjemmebane. Notts County ligger på 11. plass, og det skiller seks poeng opp til playoff. Laget har imidlertid spilt én kamp mindre enn lagene på de to nederste playoffplasene, så drømmen om opprykk er fortsatt oppnåelig. Har 3-3-1 på de siste sju seriekampene og har vært involvert i mange målfattige oppgjør de siste rundene. Spiller svært mye uavgjort på bortebane (6-10-3). 1,50 på hjemmeseier her blir nok med på mange oddskuponger i dag, men Notts County har altså kun tapt tre av nitten bortekamper. Vi sier NEI TAKK.

Norsk Tipping

Dagens spill
Frölunda - Luleå

Kamp nummer seks i best av sju-serien og dette er altså kvartfinale. Det står 3-2 i kamper etter at Luleå som ventet vant sin hjemmekamp torsdag kveld. Da er forutsetningene krystallklare foran ettermiddagens kamp, hjemmelaget må vinne.

Frölunda vant den første hjemmekampen i denne kvartfinaleserien 2-0 og det var helt greit. Men Luleå var klart best i den neste kampen i Scandinavium og presset tidvis voldsomt. Likevel var det Frölunda som scoret målene (ledet 3-1 midtveis i 3. periode). To raske Luleå-scoringer sendte kampen til forlengning, og der avgjorde Frölunda.

Fem kamper har altså blitt avviklet i denne kvartfinaleserien og Luleå har vært klart best i fire av dem, mens det første oppgjøret i Gøteborg var jevnspilt. Frølunda har alt presset på seg i dag og det er ventet opp mot 12 000 tilskuere på kampen. Vi tror rett og slett Luleå bare er best og da skal 2,25 på borteseier og Luleå-avansement til semifinale naturligvis spilles.

Gledelig nok kan matchen spilles som singel og dette blir vår utvalgte i lørdagens første oddstips.

Spilleforslag 1 lørdag (spillestopp kl 15.55):
Kamp 109 Frölunda - Luleå 2,25 3,50 2,25
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillMest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør