Marcus Pedersen og Brann slet mot Molde, men har ellers spilt meget godt etter sommerferien.
Marcus Pedersen og Brann slet mot Molde, men har ellers spilt meget godt etter sommerferien. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Gjør et unntak for Brann

Nettavisens oddsekspert liker ikke handikapspill, men tror Brann slår til med en storseier mot Sandnes Ulf.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Oddstips:
  Meget viktig kamp i bunnstriden
V65/V64 Solvalla:  Her blir det Melander-show
V64 Romme:   Persson tar styringen direkte
V65 Jarlsberg: Robert vil bli historisk

Det ble en flott dag for oddstipsene torsdag, med treff på ett av to ordinære oddstips (Everton-seier over Wolfsburg til 1,95 i odds) og langskuddet (Stjernen-seier over serieleder Lillehammer til 2,80 i odds).

Fredag er det blant annet objekter fra Tippeligaen, La Liga, Bundesligaen og Ligue 1 på oddsprogrammet.

Brann – Sandnes Ulf (0-1) H 2,07
Brann har tidvis spilt bra fotball hele sesongen, men har ikke fått utteling i form av poeng før nå etter sommerferien. I høst har bergenserne gått fra å være et nesten-lag med store svingninger i spillet og marginene i mot seg, til et lag med selvtillit som spiller på et jevnt og høyt nivå.

Hvis vi ser bort fra hjemmetapet for Molde nest sist (Molde er rett og slett i en annen liga enn de fleste andre lagene i serien), står Brann med 4-1 borte mot Strømsgodset, 3-3 borte mot Vålerenga og 3-1 hjemme mot Rosenborg som resultater siden midten av august.

Marcus Pedersen har vært en god investering, og Rikard Norlings mannskap spiller med en helt annen punch og besluttsomhet i angrepsspillet enn tidligere i sesongen.

Kristoffer Barmen er ute med karantene, og Vadim Demidov og Markus Jonsson skadet. Håkon Lorentzen er på oppdrag med U17-landslaget.

Sandnes Ulfs situasjon gikk fra ille til veldig ille etter 0-2-tapet for Sarpsborg sist. Før det hadde laget klort til seg fire poeng ved å spille uavgjort fire ganger på rad.

Rogalendingene var nesten avhengig av tre poeng for å holde liv i drømmen om fornyet kontrakt, for nå skal det bli tungt å beholde plassen. Med sju kamper igjen å spille er det sju poeng opp til Haugesund på kvalikplassen og åtte opp til Brann på trygg grunn.

Midtbanen er svekket av at Anel Raskaj må sone karantene i kveld. Malaury Martin og Emil Johansson er langtidsskadet, mens midtstopperen Edier Frejd er usikker grunnet strekken han pådro seg mot Sarpsborg.

På bortebane har Ulf til gode å vinne denne sesongen, og målforskjellen er skrekkelige 8-24.

Undertegnede er ikke glad i å anbefale spill der et lag må vinne med to mål eller mer (det er en spillform som spillselskapene håver inn penger på), men i dag er sjansene gode for at Brann skal ta en komfortabel seier. Bergenserne vant 6-1 og 3-1 i de to siste møtene med Ulf på Stadion, og vi spiller handikapseier til 2,07 i odds i denne dobbelen.

Randers – Silkeborg H 1,65
Randers har klatret opp på bronseplass etter flotte 2-0 borte mot et Brøndby forsterket med Daniel Agger forrige runde.

Skademessig ser det bra ut, men kveldens kamp kommer litt for tidlig for Jonas Borring og Nicolai Brock-Madsen. Det blir trolig ikke gjort store endringer på laget siden sist, men trener Colin Todd (engelsk stopperstjerne fra 70- og 80-tallet) må bestemme seg for om han skal begynne å bruke Djiby Fall fra start.

Senegaleseren, som var en hit i Molde i 2010-sesongen, har scoret to viktige mål som innbytter de to siste kampene og er lagets toppscorer med tre mål.

Nyopprykkede Silkeborg har fått en tung start på sesongen og står med tre poeng på sju kamper og 3-10 i målforskjell. Det kvalifiserer ikke til bedre enn sisteplass.

Daniel Pedersen og Nicolaj Køhlert er med i troppen, men begge betegnes som usikre. Minst sjanse er det for at vi får se midtbanespilleren Køhlert.

På sesongens tre bortekamper har Silkeborg scoret null mål, og vi tror klart mest på formsterke Randers i kveld.

Samlet odds for dobbelen: 3,42
Klikk her for å levere spillet.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør