Rune Velta har all grunn til å smile om dagen.
Rune Velta har all grunn til å smile om dagen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Gull-Velta kan gjøre det igjen

Rune Velta imponerte voldsomt under gårsdagens kvalifisering til storbakkerennet i Falun og må være en klar gullkandidat i dag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
VM-tips, stafett:
  Heidi må gjøre jobben
VM-tips, hopp:  
Bardal kan overraske
Dagens dobbel 1: 
Takk for følget, Deila
Dagens dobbel 2Spurs må prioritere cupfinalen
V4 Romme:   Spennende lunsjbanker
V5 Bjerke:  Lettløst, men bankerfri i lunsj

Torsdagens langoddsprogram består blant av en rekke meget spennende returoppgjør i Europa League, en god del ishockey og tre VM-øvelser.

I Falun er det bare å glede seg til kombinert (hopp stor bakke og 10 km langrenn), stafett for kvinner og hopp stor bakke menn.

Nettavisen Sportspill satser hardt på ski-VM og har i den anledning alliert seg med Petter Soleng Skinstad som oddsekspert under hele mesterskapet. Soleng Skinstad er aktiv langrennsløpet og representerer Team Veidekke Innlandet, et av Norges Skiforbunds regionlag. Han ble nummer 20 på 15 kilometeren under NM og nummer 21 på 30 km fellesstart og og konkurrerte i Skandinavisk Cup i nettopp Falun i begynnelsen av januar i år.

Soleng Skinstad vil sammen med undertegnede (Sportspill-sjef Kurt Leirvåg) servere daglige tips til ski-VM.

Torsdagens storbakkerenn i hopp kan bli bra sett med norske øyne. Både Rune Velta, Anders Bardal og tildels Anders Fannemel har hoppet bra på trening. Velta tangerte faktisk bakkerekorden under onsdagens kvalifisering.

Tar Rune Velta gull? Ja. 4,00
Rune Velta tok gull i den lille bakken sist fredag og han tok sølv i mixed konkurransen søndag kveld. Basert på onsdagens kvalifisering er det ingen tvil om at Rune Velta er en av gullkandidatene også i den store bakken i ettermiddag.

Nærmest helt uanstrengt hoppet han 135 meter og tangerte bakkerekorden. Det så ut som Velta hadde flere meter til inne og Velta hopper med ekstrem selvtillit om dagen. Verken Severin Freund eller Stefan Kraft hoppet under onsdagens kvalik og det er tett i toppen i hopp. Men uten at vindforholdene skulle ødelegge helt, så kan vi ikke skjønne annet enn at Rune Velta kommer til å kjempe om gullet i dag.

Oddsen på at Rune Velta blir den sjette hopperen gjennom historien som tar VM-gull både i liten og stor bakke er 4,00, og det må være lov å sette et litt patriotisk, men likefullt realistisk vinnerspill på Velta i dag.

Mest lest