Zdenek Ondrasek (til venstre) gratuleres av Magnus Andersen etter scoringen mot Mjøndalen 26. mai.
Zdenek Ondrasek (til venstre) gratuleres av Magnus Andersen etter scoringen mot Mjøndalen 26. mai. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Gutan best i Nord-Norge

Vi setter pengene på TIL i ”derbyet” mot Bodø/Glimt.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

 Torsdagens langoddsprogram består blant annet av to kamper i tredje cuprunde, kvartfinaler i French Open og en håndfull fotballkamper fra Østerrike, Sverige, Island og norsk 3. divisjon.

Tromsø – Bodø/Glimt H 2,20
Rosenborg og Strømsgodset ble begge slått ut av cupen onsdag, og i dag tror vi at enda et tippeligalag går på en smell.

Tromsø har virkelig fått opp dampen i 1. divisjon og står med 4-1-0 på de siste fem kampene. Ligger på andreplass, to poeng bak serieleder Sandefjord.

Spilte en meget solid bortekamp mot Hødd sist, der det aldri var tvil om hvor poengene skulle ende.

Lagoppstillingen mot Hødd var som følger:

Lekstrøm – Norbye, Antonsen, Koppinen, Wangberg - J. Johansen, Andersen, R. Johansen, Kind Bendiksen - Moldskred, Drage. I tillegg kom Ondrasek, som har slitt litt med skader i det siste, inn en halvtime før slutt.

Tromsø kan altså fortsatt stille en førsteellever som kan matche flere av tippeligalagene. I kveld er kun Jaroslaw Fojut den eneste spilleren i troppen som er uaktuell.

Glimt var inne i en fin periode før minipausen i Tippeligaen, der det ble ettmålsseier i fire kamper på rad. Nå var ikke motstanden all verden i denne perioden, så prestasjonene skal ikke overvurderes. Har uansett klatret opp til niendeplass, og det er langt ned til nedykkslagene.

De viktige midtbanespillerne Papa «Badou» Ndiaye og Dominic Chatto trøbler litt med skader, og selv om de er med i troppen som har reist til Bodø, er det godt mulig at begge starter på benken. Kaptein Ruben Imingen og Daniel Edvardsen er tilbake i trening, men denne kampen kommer for tidlig. Zarek Valentin er fortsatt uaktuell.

Tromsø regnes som den tøffeste motstanderen i 1. divisjon, og på Alfheim møter man ofte lag som står lavt og satser på å ta poeng gjennom å nekte TILs kvikke og kreative angrepsspillere rom. I kveld er det Glimt som har presset på seg, og vi ser ikke for oss at bodøværingene kommer til å legge seg i forsvar. Det kan gi større flater for TIL-spillerne.

Hjemmesterke Tromsø blir vårt tips på en oddsdag der det er få aktuelle objekter å spille på.

I boksen under kan du spille på Tromsø (innsatsen styrer du selv).
Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør