Haugesund slipper å bekymre seg for Sarpsborgs toppscorer Aaron Samuel Olanare i den siste kampen før VM-pausen.
Haugesund slipper å bekymre seg for Sarpsborgs toppscorer Aaron Samuel Olanare i den siste kampen før VM-pausen. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix

Gyllen mulighet for Haugesund

Bortesvake Sarpsborg har to av sine beste angrepsspillere ute med karantene. Endelig tre poeng for Haugesund?

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrig innhold fra Sportspill torsdag:
VM-tips:
  Brasil er for stor favoritt
Tippetips: Molde har stø gullkurs
Oddstips 2:
  Godset trøbler på bortebane
Få oversikt:
Disse er skadet i Tippeligaen
Tips og analyser:
Dette landet vinner VM
V5 Bergen:
Moden for større oppgaver

Vi står overfor et flott torsdagsprogram på oddsen, med full runde i Tippeligaen og åpningskampen i VM mellom Brasil og Kroatia.

Dagens oddstips

Haugesund - Sarpsborg H

Haugesund har hatt en trist vårsesong etter fjorårets bronsemedalje. Tok ledelsen borte mot Strømsgodset sist, men ble senket av to mål i midten av andre omgang og tapte til slutt 1-2. Tapet var fortjent, men laget hadde to fine sjanser i sluttminuttene og kunne fort ha knepet et poeng.

Falt ned til sisteplass, og det begynner å bli mange runder siden forrige seier.

Per Morten Kristiansen, Michael Haukås og Pontus Engblom er fortsatt uaktuelle, mens Rok Elsner og Dusan Cvetinovic soner karantene.

Sarpsborg har ikke vunnet på de fem siste kampene, men har spilt uavgjort i tre på rad. Har tatt 14 poeng – dobbelt så mye som dagens motstander - og ligger på 11. plass.

I mandagens 1-1-kamp på hjemmebane mot Viking var Aaron Samuel Olanare involvert i en kontroversiell situasjon der han selv mente seg snytt for straffe. Dommer Anders Johansen mente imidlertid at toppscoreren filmet og ga ham gult kort. Dermed mister Olanare, som har herjet med mange tippeligaforsvarere denne sesongen, stå over kveldens kamp.

Kantspilleren Franck Dja Djédjé pådro seg også sitt tredje gule kort, og Sarpsborg har dermed mistet mye fart, bevegelighet og styrke. Jérémy Berthod er tillegg skadet.

Sarpsborg er Tippeligaens nest svakeste bortelag (0-2-4 og 5-15 i målforskjell) og har to sentrale angrepsspillere ute med karantene. Haugesund får ikke en bedre sjanse til å ta tre livsviktige poeng.

Dagens langskudd

Brann - Odd B

Brann yppet seg mot Molde sist, men tapte til slutt fortjent 2-4. Falt ned til nest sisteplass, og kun ett mål skiller ned til Haugesund. Har tapt fire av fem hjemmekamper så langt.

Markus Jonsson, Vadim Demidov, Daniel Mosjov og Kristoffer Barmen er trolig ute.

Odd presset og presset på for mål mot Sogndal sist, men klarte ikke å få ballen i nettet og måtte nøye seg med ett poeng. Falt ned til fjerdeplass.

Fredrik Semb er eneste fravær.

Det er mye talent i Branns unge mannskap, men det virker rett og slett som om laget ikke er modent nok for Tippeligaen ennå. Laget mangler punch i begge bokser, og det gjør at man går tapende ut av jevne kamper. Odd har bedret spillet på bortebane denne sesongen og står med tre strake triumfer på fremmed gress når vi tar med cupseieren over Notodden.

Odd-spillernes rutine og muskler kan bli avgjørende mot et hjemmesvakt og til dels puslete Brann-lag, og vi fristes av 2,70 i odds på Odd-seier er et fint langskudd.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør