Christian Gytkjær har scoret fem mål på de siste fire kampene Haugesund har spilt mot Start.
Christian Gytkjær har scoret fem mål på de siste fire kampene Haugesund har spilt mot Start. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)

Gytkjær elsker å spille mot Start

Den danske spissen har for vane å bøtte inn mål mot dagens motstander.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Tippetips: 
12 rette med Arsenal
Oddstips: 
Klopp avslutter med cuptriumf
Dagens langskudd: 
Molde straffer Sandefjord
Superjackpot Solvalla: 
Tipsene som kan gi deg 90 mill.
V65 Drammen: Sjekk denne frekkisen

Lørdagens
oddsprogram består blant annet av to tippeligakamper, FA-cupfinalen og cupfinaler i flere av de store europeiske ligaene. Det er også en del klubbfotball på menyen.

Haugesund – Start H 1,65
Det var lite som stemte for Haugesund innledningsvis i sesongen, men 4-0-seieren over Strømsgodset sist var utvilsomt årsbeste. 0-0 borte mot Odd var også en opptur, og det er positivt at forsvaret er tettet igjen etter en periode med mange baklengsmål.

I tillegg har Simon Diedhiou og Christian Gytkjær begynt å finne tonen på topp. Sistnevnte trives godt mot Start og har scoret fem mål på de siste fire kampene mot sørlendingene.

Fasiten etter ti runder er tolv poeng, og Haugesund vil ta et langt steg vekk fra bunnstriden dersom det skulle bli seier i kveld.

Det har vært litt skader i troppen de siste rundene, men det ser ut til at Erik Mæland er den eneste spilleren som helt sikkert er ute. Joakim Våge Nilsen er usikker.

Start er i meget svak form og står med kun ett poeng på de siste fire kampene. Hvis vi også tar med 0-4-tapet mot Vindbjart i cupen, er det ingen tvil om at mai har vært en forferdelig måned for et Start-lag som ofte har gjort det langt bedre om våren enn i høstsesongen.

Jesper Mathisen er langtidsskadet, og offensivt er laget svekket av karantene på Espen Børufsen og Espen Hoff.

Haugesund har hatt et godt tak på Start de siste sesongene, og i fjor ble det hele 5-1 i hjemmekampen.

1,65 i odds på H er i snaueste laget, men vi tror såpass mye på Haugesund at vi likevel anbefaler spill.

Verona - Juventus B 1,75
Juventus har allerede vunnet to pokaler i år (seriemesterskap og cupen), og om en uke avsluttes en fantastisk sesong med Champions League-finale mot Barcelona.

Kveldens kamp er tilsynelatende helt uviktig for Juventus, og det kan kanskje virke litt merkelig at vi foreslår borteseier som oddstips.
Juventus har imidlertid ikke slakket av nevneverdig i tilsvarende kamper på tampen av sesongen, og forrige runde viste man ingen nåde med et topp motivert og CL-jagende Napoli (3-1-seier).

Trener Massimiliano Allegri har også ofte stilt med sterkere lagoppstillinger enn forventet i flere av de siste kampene.

Skadmessig ser det bra ut for Juventus, og det er ventet at Allegri stiller med de fleste stjernene i kveld. Selv om man selvsagt ønsker å unngå skader før CL-finalen, er det også viktig at førstelagsspillerne holder formen ved like.

Verona har hatt en sesong på det jevne og kommer til å ende litt under midten av tabellen. Formen er anstendig (3-3-1 på de siste sju kampene), men motstanden har ikke vært all verden i denne perioden.

Skademessig ser det nokså bra ut også for hjemmelaget.

Det mest spennende i dette oppgjøret er toppscorerduellen mellom Luca Toni og Carlos Tevez. Førstnevnte topper med 21 mål, mens Tevez og Inters Mauro Icardi står med 20.

Verona-spillerne ønsker garantert å avslutte sesongen med hjemmeseier over landets beste lag, men vi tror rett og slett at Juventus blir for sterke i kveld. "Den gamle dame" har en meget høy arbeidsmoral og kommer til å levere varene også i kveld.

Samlet odds for dobbelen: 2,89.

Kampstart i Norge: 15.30. I Italia: 18.00.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør