Jan Gunnar Solli og Hammarby hadde mye å juble for i fjorårets opprykkssesong, men har trøbbel i Allsvenskan denne sesongen. 
Jan Gunnar Solli og Hammarby hadde mye å juble for i fjorårets opprykkssesong, men har trøbbel i Allsvenskan denne sesongen.  Foto: Daniel Malmberg/all Over Press

Hammarby i trøbbel

Hammarby er Sveriges mest populære fotballag, men står foran en meget vrien bortekamp mot Gefle mandag kveld.

Kommersielt

Sportspills meny mandag:
Oddstips Wimbledon: Vasquez leverer varene igjen
Nabolaget: Bli med i sommerquiz

V4-lunsj Solänget: Bergh har bankeren

Sommerstillhet preger mandagens langoddsprogram, men to kamper fra OBOS-ligaen og en kamp fra Allsvenskan er uansett interessant. I tillegg er det noen kamper fra svensk 1. divisjon og kamper fra den finske toppserien.

Gefle - Hammarby H 2,50
Hjemmesterke Gefle holder stadig koken som et stabilt toppserielag i Sverige, til tross for at ekspertene nesten konstant fremhever laget som en nedrykkskandidat foran hver eneste sesong. Snaut midtveis i sesongen har Gefle seks poeng ned til Ørebro som ligger tredje sist og på den utsatte kvalikplassen. Samtlige tre bunnlag var i aksjon lørdag, og dersom Gefle vinner mandag vil de være ni poeng klar av kvalikplassen. Solide 3-2-1 hjemme.

Nyopprykkede Hammarby åpnet sesongen meget lovende med 3-2-1 på de seks første seriekampene og 11 poeng. De neste sju kampene ga imidlertid kun to poeng (0-2-7) og Hammarby har falt som et blylodd på tabellen. Kun 13 poeng totalt og kun to poeng ned til Ørebro på kvalik, dog med en kamp mindre spilt. Borte har laget fortsatt tilgode å vinne (0-3-4).

Likefullt er Hammarby gjort til favoritt i denne kampen og det er mildt sagt merkelig. Gefle har kun tapt hjemme mot Malmö denne sesongen og er svært så stødige hjemme. Det er allerede utsolgt på Gävlevallen til denne kampen, det betyr drøyt seks tusen tilskuere. Målsniken Johan Oremo har seks scoringe hittil i fem forskjellige kamper og er et aktivum for hjemmelaget.

2,50 er spennende hjemmeodds og spilles mandag.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus