Rochdales Scott Hogan (til høyre) er kåret til månedens spiller i League Two etter å ha bøttet inn mål i februar.
Rochdales Scott Hogan (til høyre) er kåret til månedens spiller i League Two etter å ha bøttet inn mål i februar. Foto: Dave Howarth (Pa Photos)

Har scoret sju mål på fem kamper

Scott Hogan skal skyte Rochdale til topps på tabellen i kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Vi står overfor et typisk fredagsprogram på oddsen, med kamper fra diverse fotballigaer i Europa. Vi inviteres også til å spille på alpint, hopp og sluttspillet i GET-ligaen.

Dagens spill
Bury – Rochdale B 2,60

Rochdale er det store formlaget i League Two og står med 4-1-0 på de siste fem kampene. Laget ligger på tredjeplass, men har én kamp til gode på Chesterfield og Scunthorpe og vil overta serieledelsen dersom det blir tre poeng i kveld. Rochdale har også beseiret Leeds med 2-0 i FA-cupen.

Hovedårsaken til de gode resultatene i det siste heter Scott Hogan. Den 21 år gamle spissen er i sitt livs form og bøtter inn mål. På de siste fem matchene har han scoret sju ganger, noe som ga ham tittelen månedens League Two-spiller spiller i februar.

Midtbanespilleren Ashley Grimes kan være tilbake etter skade. Ellers kan manager Keith Hill starte med samme ellever som i den overbevisende 3-0-seieren over opprykksrival Oxford sist.

Bury var inne i en god periode i februar, men tapte 1-2 for Cheltenham forrige runde. Falt dermed ned til 17. plass, og det er seks poeng ned til nedrykk.

Kaptein Craig Jones måtte ut med skade mot Cheltenham, og det er fare for at midtbanespilleren går glipp av kveldens kamp. Kantspilleren Ashley Grimes er også usikker. Den innleide spissen Jean-Louis Akpa Akpro (Tranmere) er trolig ute med skade.

Bury er noe svekket, og vi tror laget kommer til å få slite mot et gulljaktende Rochdale i dette derbyet.

Bury – Rochdale 2,30 - 3,05 - 2,60

Klikk her for å levere dette spillet

Dagens langskudd
Vestsjælland – Randers U 2,95

Vestsjælland sliter nest sist i Superligaen og har scoret færrest mål (20 på 20 matcher) av samtlige 12 lag. Spilte 0-0 borte mot Aalborg forrige runde og har 0-2-3 på de siste fem.

Randers er ikke i stort bedre form og kommer fra 0-1-tap hjemme for Brøndby. Runden før ble det 1-1 mot Viborg. Har spilt uavgjort i tre av de siste fem matchene, og tre av de fire siste bortekampene er endt med poengdeling.

Begge lagene stiller svekket til kveldens kamp. Vestsjælland har den offensive spilleren Rasmus Festersen og midtbanespilleren Henrik Madsen ute med karantene. Spissen Joël Tshibamba og andrekeeper Subrata Pal er skadet, og det er også usikkerhet rundt spissen Marc Dal.

Randers har midtbanespillerne Christian Keller og Nicolai Madsen ute med karantene. Toppscorer Ronnie Schwartz (ni mål) er skadet. Det samme er den offensive spilleren Lasse Rise, angriperen Nicolai Brock-Madsen og backen Adama Tamboura. Tidligere toppscorer i Tippeligaen, Djiby Fall, og kanspilleren Jonas Kamper er ikke i skikkelig kampform.

Med så mange offensive fravær fra to formløse lag, lukter det ikke målfest av dette oppgjøret. 0-0 eller 1-1?

Vestsjælland – Randers 2,40 - 2,95 - 2,65

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør