HVA SKJER?: Åge Hareide har hatt en tung sesong etter fjorårstriumfen.
HVA SKJER?: Åge Hareide har hatt en tung sesong etter fjorårstriumfen. Foto: Andreas Hillergren (NTB scanpix)

Hareide har slitt i år

Det kunne neppe gått bedre i 2014. Sesongen derpå har blitt tyngre enn noen hadde ventet for Malmö FF.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige lørdagsprogram:
Oddstips 1: Fram Larvik er i slag
Langskudd: Molde virker resignerte
Tippekupongen: Glimt er i sitt livs form

V4 Axevalla: En strålende V4-omgang
V75 Sørlandet: Dobbel syverpott og haugevis med millioner
V65 Jägerso Galopp: Derbydag med jackpot på Jägersro

Av fredagens to tips, gikk singelen til 2,05 inn. Langskuddet på Aston Villa endte i en kjedelig 0-0-kamp.

Det er et rikelig utvalg på lørdagens langoddsprogram, og Allsvenskan, Tour de France og Oddsen-ligaen er blant hendelsene som preger det.

Mens du venter på Premier League-start, kan du allerede nå sette opp ditt eget lag i Nettavisens splitter nye Premier League fantasy! Hovedpremien er en VIP-tur til sesongstart 16/17 - og det vil du vel ikke gå glipp av?

Dagens single 2, innleveringsfrist klokken 15.55.
Örebro - Malmö, H 3,40.

Hjemmelaget Örebro er i trøbbel på tabellen men tok et monsterpoeng borte mot dagens motstander i forrige runde. De hadde også seieren i lomma, men tapte to poeng helt på tampen.

Likevel har hjemmelaget vist at de takler dagens motstander og det vil gi dem stor selvtillit. De har fem kamper uten seier, men har dog tapt bare én - her er de ikke sjanseløse. 2-3-2 på hjemmebane er godkjent.

Siden sist har de også plukket Martin Broberg fra toppklubben Djurgården, en solid signering for vertene. Samtidig har de skilt lag med Ahmed Yasin, som har sin siste kamp for Örebro denne helgen.

Alhassan Kamara og Samuel Mensah nærmer seg full trening for vertene, men rekker trolig ikke denne kampen.

Sliter på alle fronter
Malmö er på sin side opptatt med Mesterligakvalifisering og sikret seg selv et dårlig utgangspunkt med 0-0 i hjemmekampen mot Zalgiris.

Det er lite Hareide ønsker mer enn å gjenoppleve fjorårets CL-eventyr, men nå sitter det langt inne og de må ha fokus på den kampen. Neste kamp er allerede på tirsdag.

Ellers har de noe sviktende form, etter deres standard, med 3-3-1 de siste syv.

I år som i fjor har Molde og Malmö gått hånd i hånd og en skuffende 6. plass er fasit for Hareiede ved halvspilt sesong. 3-2-2 er bortestatistikken. Erik Johansson, Rasmus Bengtsson og Filip Helander er alle skadet for gjestene.

I den formen Malmö er i nå, kan hvem som helst slå dem. Og Örebro har vist særdeles lovende takter den siste tiden. 3,40 er godt betalt for hjemmeseier og vi sender langskuddet den veien!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør