I STORFORM: Hatem ben Arfa er i glitrende form for Nice denne sesongen.
I STORFORM: Hatem ben Arfa er i glitrende form for Nice denne sesongen. Foto: Bertrand Langlois (Afp)

Hatem ben Arfa har løftet Nice

Den tidligere Newcastle-stjerna har virkelig fått ut sitt enorme potensial i Nice-trøya.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Det ble en godkjent dag for Nettavisens oddstips torsdag. Tarjei Bø innfridde i skiskyttertipset til 1,50 i odds - Landertinger startet ikke og duellen hans ble dermed avlyst. I tillegg innfridde Colorado Avalanche som underdog i natt, til pene 2,50 i odds.

Sportspills øvrige fredagsmeny: 
Håndballtips 1: Norge leker seg til VM-finalen
Håndballtips 2: Polen kan sjokkere igjen
Skiskyttertips: Vi backer to råsterke tyskere
Super-G-tips: Aksel Lund Svindal er uovervinnelig

TV-kampene: Slik ser du helgens fotballkamper!

V75 Bjerke: Dobbel syverpott med Support Justice
V65 Solvalla: Sundberg har bankeren
V65 Biri: Perfekt oppgave for Opera

Høydepunktet på langoddsprogrammet denne fredagen er utvilsomt Norges semifinalekamp mot Romania. I tillegg spilles en rekke kamper fra resten av fotball-Europa.

Dagens singel, innleveringsfrist klokken 20.25.
Nice - Montpellier, H 2,12.

Etter den vanvittig solide 3-0-seieren over Lyon, begynte Nice av en eller annen grunn å ekseperimentere med taktikken. Det gikk helt katastrofalt svakt og siden den nydelige seieren har de fem kamper uten seier, derav tre tap. Ulike franske medier melder at det skal returneres til den gamle formasjonen i kveld.

For bare tre dager siden ble det straffesparkkonkurranse i den franske ligacupen, og det endte med tap for Guincamp. De har scoret kun ett mål de siste fem kampene og det er på tal om en liten offensiv krise.

Men så lenge de har den gnistrende Hatem ben Arfa, vil det alltid være målsjanser i nærheten. Den tidligere Newcastle-spilleren har et tungt år bak seg, men spiller sin beste fotball på mange år denne høsten.

Hjemmestatistikken lyder noe svakt 3-1-4 for Nice, som er bedre på reisefot. Nice får tilbake Lorik Cana og Remis Gomis fra suspensjon. Andremålvakt Pouplin, nest mestscorende Plea med to mål, Le Bihan, Traore og forsvarer Pereira er ute.

Slo Guincamp
Montpellier tok en solid trepoenger mot nettopp Guincamp i helgen, og har ikke spilt siden det. Formen i det siste er bra, med 4-2-1 og tap kun for formsterke Ajaccio.

Bortestatistikken er imidlertid lite å skryte av. På bortebane har de 1-4-3 denne sesongen.

Jourdren, Lasne, Marveaux og Berigaud er alle skadet for gjestene.

Det er et noe formsvakt Nice i poengjakt her, og de har ingen god hjemmestatistikk. Men likevel bør de ha gode muligheter til å slå tilbake etter en formsvak periode og vi backer kystlaget til 2,12 i odds.

Klikk her for å levere dagens singel.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør