Heidi Weng og Therese Johaug kjemper en durabelig kamp om andreplassen sammenlagt i Tour de Ski.
Heidi Weng og Therese Johaug kjemper en durabelig kamp om andreplassen sammenlagt i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Heidi burde vært favoritt

Heidi Weng har imponert voldsomt under årets Tour de Ski. Lørdag er hun ikke favoritt i duell mot Therese Johaug. Det skal vi utnytte på oddsen.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Dagens dobbel: Det lukter League One av Leeds
Tippetips:  Newcastle skal få kjørt seg
Oddstips 1: Tottenham har noe på gang

Oddstips 2:  QPRs utrolige statistikk
Oddstips 3: Valencia på medaljejakt
Skiflyging Kulm:  Prevc skal være klar favoritt
V75 Biri lørdag: Tjomsland byr på en Kjempe
V4 Romme (frist kl 12.45): Norgeskjenning som duger

V65 Odense (frist kl 18.25): Mønster fikser lørdagskvelden

Vi har en gnistrende lørdag foran oss med herlig vintersport i mange ulike idretter. Det er Tour de Ski, det er skiflyging i Kulm, det er skiskyting i Oberhof og det er EM på skøyter. Legg til full fotballpakke fra England og øvrig internasjonal fotball, i tillegg til ishockey.


Therese Johaug - Heidi Weng B 1,85
To etapper gjenstår av årets utgave av Tour de Ski og Marit Bjørgen har allerede avgjort i sin favør. Nå er det kampen om andreplassen som gjelder og før dagens renn er det klar fordel Heidi Weng i kampen om denne kontra Therese Johaug. Lørdag er det 10 km klassisk fellesstart som er øvelsen. 

Før dagens renn har Heidi en ledelse på drøye 57 sekunder til Therese og i den formen Heidi er nå, klarer neppe Therese å hente dette søndag i monsterbakken. Jentene har så langt i Touren gått 15 km jaktstart og 5 km i klassisk stil. På 15-kilometeren i Obertsdorf var Heidi best i spurten, mens i den individuelle 5-kilometeren i Toblach var Therese 2,3 sekunder foran Heidi i mål.

I dag er det altså fellesstart, og Therese Johaugs eneste håp er at hun klarer å rykke fra Heidi underveis. Slik formen har sett ut på disse to jentene hittil i Touren, er det svært lite som tyder på at Therese makter det. Da vil det igjen være duket for spurtoppgjør og der er Heidi normalt best.

Oddsene fra Norsk Tipping på denne duellen er 1,65 på at Therese er først  mål av disse, og 1,85 på at Heidi er først i mål av dem.

Vi har to ganger tidligere i Touren lansert spill på Heidi Weng, begge gangene i duell mot polske Justyna Kowalczyk og begge gangene med suksess. For tredje gang i årets Tour de Ski lanserer vi spill på Heidi Weng, men i dag i duell mot Therese Johaug.

1,85 på at så skjer er klart spillbart i vår bok, mens vi gleder oss til en fantastisk spennende vintersportslørdag.