Henning Bergs Legia Warszawa vant hele 6-1 sammenlagt over Ronny Deilas Celtic i Champions Leauge-kvaliken, men den polske klubben ble disket grunnet administrativt rot.
Henning Bergs Legia Warszawa vant hele 6-1 sammenlagt over Ronny Deilas Celtic i Champions Leauge-kvaliken, men den polske klubben ble disket grunnet administrativt rot. Foto: Jeff Holmes (Pa Photos)

Henning Berg får plaster på såret

Etter den smertefulle sortien fra Champions League, får Henning Bergs Legia Warszawa trolig anledning til å vise hva de er gode for i Europa League.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Dagens dobbel 2:
  Tøff Bortekamp for Henning Hauger
V65 Täby:
Petersen vinner med alt
V5 Bjerke:
Alle gode ting er tre
V64 Boden:
Kjempejackpot i kveld

Etter fullklaff på begge tipsene mandag og helbom tirsdag, var det gledelig at spillforslagene på ny gikk inn onsdag. Malmö innfridde med 3-0 hjemme mot Salzburg og ga spillerne som fulgte vårt langskudd, en flott gevinst til 5 i odds.

I tillegg klarte Ludogorets å prikke inn 1-0 mot Steaua helt på tampen, slik at det også ble treff på singeltipset til 2,05 i odds. Dermed viser undertegnedes årsregnskap for 159 ordinære oddstips en tilbakebetalingsprosent på 105.

Det ble for øvrig treff på de fem første kampene på tippetipset til 96 kroner i går. De resterende sju kampene spilles i kveld.

Torsdag er det Europa League-playoff som dominerer langoddsprogrammet. Vi synes menyen ser svært vanskelig ut, og derfor valgt en litt feig variant der vi låser Rio Ave-seier over Elfsborg i to dobler.

Dagens dobbel 1

Rio Ave – Elfsborg H
Legia Warszawa - Aktobe H


Rio Ave – Elfsborg H 1,55

I det omvendte møtet forrige torsdag hadde vi Elfsborg som anbefaling til 2,15 i odds, og svenskene innfridde med 2-1-seier. Elfsborg spilte en strålende førsteomgang og ledet 2-0, men ble mer og mer trøtte utover matchen, og fikk etter hvert problemer med å opprettholde ledelsen.

Laget stiller trolig med to nokså uerfarne midtstoppere torsdag ettersom Daniel Mobaeck er blitt skadet. Fra før er hans kollega Jon Jönsson ute. Midtbanespilleren Simon Hedlund er tillegg til Mobaeck ny på skadelisten, og Lasse Nilsson er heller ikke med i troppen.

Elfsborg hadde en skuffende fjorårssesong både i Europa League (kun fire poeng i gruppespillet) og Allsvenskan (sjetteplass), men ble klar for playoffspill grunnet cupseier i Sverige. Hvis man ser bort fra stjernesmellen mot Helsingborg for to uker siden, har laget gjort det bra i Allsvenskan i det siste, og for tiden ligger man på bronseplass.

Rio Ave endte på 11. plass i Primeira forrige sesong, men er kvalifisert for spill i Europa for første gang som tapende finalist i den hjemlige cupen. Slo ut IFK Göteborg forrige runde med 1-0 borte og 0-0 hjemme. Leder den portugisiske ligaen etter to runder takket være flotte seiere over Estoril og Setuba og 7-1 i målforskjell.

Rio Ave ser ut til å gå mot en sterk sesong og er garantert lystne på å lykkes i Europa League allerede i debutsesongen i Europa. Elfsborg fikk kjørt seg i andre omgang på hjemmebane og er sterkt svekket defensivt i kveld. Vi tror klarte mest på de ballsikere portugiserne og spiller H til 1,55 i odds.

Legia Warszawa – Aktobe H 1,38
Henning Bergs Legia knuste som kjent Celtic i tredje kvalifiseringsrunde i Champions League, men polakkene mistet avansementet fordi de hadde benyttet en innbytter som ikke var berettiget for spill.

Dermed ble det Europa League-playoff i stedet for muligheten til å nå gruppespillet i Chmapions League for de regjerende seriemesterne i Polen.

I bortemøtet med kasakhstanske Aktobe hadde Legia full kontroll og vant 1-0. Det går også på skinner i det hjemlige serien, der man har klatret opp på andreplass etter tre strake seiere og 10-0 i målforskjell. Hvilte en del spillere i helgens 2-0-seier over Korona Kielce og stiller dermed med en tropp i god form.

Aktobe leder den hjemlige ligaen med ett poeng, men har hatt en minipause og ikke spilt seriekamp siden 2. august. Klarte bare 1-1 på hjemmebane i en cupkamp mot Astana som ble spilt 16. august.

Ble slått ut av CL-kvaliken av Steaua Bucuresti med 2-2 hjemme og 1-2 borte.

Det skal være klasseforskjell på disse lagene, og vi tror et meget formsterkt Legia har en enkelt seier selv om uavgjort holder til avansement. 1-0 er ingen sikker ledelse, så det er like greit for Henning Berg å drepe spenningen med en tidlig scoring.

Samlet odds for dobbelen: 2,13

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør