Divock Origi har fart og styrke som sine beste kvaliteter og scoret for Belgia i VM i en alder av 19 år.
Divock Origi har fart og styrke som sine beste kvaliteter og scoret for Belgia i VM i en alder av 19 år. Foto: Pedro Ugarte (Afp)

Her skal Liverpool-juvelen slipes

Divock Origi var en av Liverpools store signeringer i sommer. Men belgieren skal skyte Lille til medalje denne sesongen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Oddstips 1:
  Se hvem som er tilbake i Tippeligaen
Langskudd:
  Solbakken tenker bare på Champions League
Tippeligaen: Alle skader og karantener
V65/V4 Åby:
  Helfrekk lunsjvinner
V64 Bollnäs: 
Jackpot med Hallsta Lotus
Premier League:
  Se Nettavisens tabelltips

Dobbelen med Odd og Kalmar satt som et skudd i går, og dermed har vi truffet blink på fire av fem ordinære oddstips denne uken.

Selv om vi må vente enda et døgn på at Premier League sparkes i gang, er det på ingen måte et kjedelig spillutvalg vi blir servert på langoddsprogrammet fredag.

Start og Strømsgodset møtes i Tippeligaen, og det finnes flust av objekter fra diverse europeiske ligaer. Ikke glem at du også kan spille på EM i friidrett, der Henrik Ingebrigtsen løper kvalifisering til 1500 meter i formiddag.

Dagens oddstips 2

Caen - Lille BDivock Origi var en av overraskelsene i årets VM. 19-åringen startet som innbytter for Belgia, men utkonkurrerte etter hvert superstjernen Romelu Lukaku og ble førstevalget til landslagssjef Marc Wilmots på spissplass mot slutten av mesterskapet.

I sommer ble Origi solgt fra Lille til Liverpool for 10 millioner pund, men spisstalentet ble umiddelbart lånt tilbake til Lille ut sesongen.

Lille har ikke det største budsjettet i Ligue 1, men slo til med en sterk bronsemedalje forrige sesong. Er et bunnsolid defensivt lag, med spillere som Nigerias VM-keeper Vincent Enyeama og midtstopperne Simon Kjær og Marko Baša.

Laget ledes av suksesstreneren René Girard, som førte Montpellier til et sensasjonelt seriegull i 2012.

Girard har ikke vært særlig aktiv på overgangsmarkedet i sommer, men har hentet Sébastien Corchia fra Sochaux, som kan være en fremtidig landslagsback.

Salomon Kalou (16 seriemål forrige sesong) og Marvin Martin er tilgjengelige igjen, og da er troppen tilnærmet komplett : Enyeama, Elana - Béria, Souaré, Sidibé, Basa, Kjaer, Rozehnal, Soumaoro - Corchia, Mavuba, Balmont, Gueye, Delaplace, Lopes, Martin, Meité - Kalou, Roux, Rodelin, Mendes, Origi.

Caen er tilbake i det beste franske fotballselskap etter å ha kommet på tredjeplass i Ligue 2 forrige sesong. Har hentet inn en del nye spillere i sommer, men det er ikke snakk om de virkelig store kanonene.

Mathieu Duhamel var den store helten forrige sesong med sine 24 mål, og 30-åringen slo til med to scoringer allerede i seriepremieren mot Evian.

Caen vant den kampen hele 3-0 på bortebane, men kveldens oppgjør blir den første skikkelige testen på om laget og Duhamel holder Ligue 1-nivå.

Skademessig ser det bra ut – Felipe Saad er eneste fravær.

Troppen: Perquis, Vercoutre - Appiah, Pierre, Imorou, Calve, Da Silva - Seube, Saez, Adeoti, Kanté, Féret, Lemar - Nangis, Raspentino, Koita, Bazile, Duhamel.

Kveldens kamp spille på nøytral bane i Le Mans, og det gjør B-oddsen på 2,25 svært interessant. Lille er et meget sterkt kollektiv som er ventet å kjempe i toppen også denne sesongen. Vi tror det nordfranske laget reiser seg etter den litt skuffende 0-0-kampen mot Metz forrige helg og innkasserer sesongens første trepoenger.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør