Pione Sisto og resten av Midtjylland-spillerne hadde grunn til å fortvile etter hjemmekampen mot Apoel Nicosia.
Pione Sisto og resten av Midtjylland-spillerne hadde grunn til å fortvile etter hjemmekampen mot Apoel Nicosia. Foto: Henning Bagger (Afp)

Hetesjokk for danske mestere

Midtjylland kommer til å få en meget svett kveld i Nikosia.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrig meny fra Sportspill tirsdag:
Oddstips 2: 
Flott CL-mulighet for Molde
Dagens dobbel:  Ajax skal gi oss oddspenger
Gratis Premier League Fantasy:  Spill her!
Fantasy PL:   Vinn VIP-tur til England med Nettavisens fantasy
V4 Lindesberg:   Deilig svenskelunsj
V5 Leangen:   Vi spekulerer i mot favorittene
V65 på Forus:  
Årets beste V65-omgang venter
V65 Täby galopp:
   Nye utfordringer på galoppen

Det så lenge stygt ut for mandagens oddstips, men Ranheims fantastiske opphenting mot serieleder Sogndal sørget for treff på langskuddet og pluss i regnskapet.

Tirsdag er det spennende kamper fra CL-kvalifiseringen på oddsmenyen. Lag som Bayern München, Milan, Real Madrid og Tottenham skal også i aksjon i interessante treningskamper.


Apoel Nikosia - Midtjylland H 1,95

Tredje kvalifiseringsrunde til Champions League. Apoel leder 2-1 etter første kamp. Vinneren sammenlagt går videre til playoffspill. Taperen skal spille playoff i Europa League.

Midtjylland har havnet i Champions League-kvalifiseringen takket være den imponerende seieren i Superligaen forrige sesong. Dette er første gang Midtjylland deltar i CL, men klubben har forsøkt å kvalifisere seg for Europa League de tre siste sesongene – uten hell.

Årets sesong har startet med en prikkfri rad i Superligaen, men motstanden har ikke vært all verden i de tre første rundene.

I forrige kvalifiseringsrunde i CL ble lille Lincoln tuktet uten problemer, men hjemmekampen mot Apoel Nicosia for en uke siden var ifølge rapportene under pari. Oppgaven ble svært vanskelig da kypriotene tok ledelsen 2-0 nokså tidlig i kampen. Etter hvilen kom danskene mer med, og  Jakob Paulsen scoret det viktige reduseringsmålet rett før slutt.

Midtjylland manglet Petter Andersson, Johan Dahlin og Martin Pusic grunnet skader da OB ble slått 1-0 fredag, men trioen er med i troppen som har tatt turen til Kypros. Tidligere RBK-forsvarer Jim Larsen, Francis Dickoh (midtstopper) og angriperen Marco Urena er ute.

Apoel Nicosia deltok i Champions League-gruppespillet for tredje gang forrige sesong, men klarte ikke å gjenta den flotte prestasjonen fra 2012 (kvartfinale).

Forrige kvalikrunde fikk kypriotene uventet store problemer med makedonske Vardar, og avansementet ble vunnet på bortemålsregelen. Prestasjonene var imidlertid langt bedre i bortemøtet med Midtjylland.

Det er svært varmt i Nikosia for tiden, og ved kampstart klokken 19 er det varslet 36 varmegrader. Dette kommer til å bli en meget het affære for de danske mesterne, og vi kommer til å bli overrasket dersom hjemmesterke og Europa-rutinerte Apoel ikke går videre til playoff.

Selv om det er en viss uavgjortfare, spiller vi H til 1,95.

Her finner du ukens langoddsprogram.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør