Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Hjemmeseier på Senja

Det spilles flott fotball i nord og Østsiden får det tøft. Her er søndagens første oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Lang reise for Østsiden
Oddstips 2: Flekkerøy stanser EIK
Tippetips: Sikker H i Bodø
V64 Axevalla: Damene regjerer
Dobbel V5 Bergen: Storfavoritten innfrir

Langoddsen er noe uoversiktlig, da flere oppgjør er flyttet til nytt tidspunkt eller utsatt grunnet streik. Det er en rekke objekter på menyen, det skal Norsk Tipping ha ros for, og vi finner mye fra Adeccoligaen, Oddsen-Ligaen og 3. divisjon, mye svensk fotball fra lavere divisjoner og 1. divisjon for kvinner. Privatlandskamper, VM-kvalifiseringskamper fra Amerika og Asia, spansk Segunda Division og finsk 1. divisjon. En skikkelig røre, men høydepunkter finnes også i dag.

Det ble en god dag i går, med treff på alle de foreslåtte objektene Kristiansund BK, Levanger, Birkebeineren og Danmark. At FK Lofoten klarte 1-1 mot Sortland og dermed snøt oss for 12 rette i tipping var ifølge live-oppdateringen et ran av dimensjoner, men vi gratulerer selvsagt den glade gjengen fra Lofoten med kjempeinnsats og poeng mot avdelingslederen.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
53. Bærum - Start (1-0) H 2,55

Bærum har vist spillemessig fremgang den siste tiden og var tidvis skikkelig gode i Sarpsborg, til tross for at de slapp inn et mål ti minutter før slutt. Før eller siden må Bærum ta poeng igjen, og hvorfor ikke hjemme mot Start, som hittil ikke har vunnet så mye på bortebane og som slet stort borte mot Mjøndalen nylig. 2,55 på at Bærum ikke taper denne hjemmekampen er et spennende langskudd som får en liten innsats hos oss.

Dagens avslag
76. Moss - Asker

I utgangspunktet en åpen kamp, som er vrien å tippe og som dessuten dessverre ser ut til å bli avlyst.

Dagens spill
Dagens runde i Adeccoligaen ser jevn og spennende ut. Vi setter ingen oddsspill der denne gangen, men følger spent med på søndagskupongen, der de fleste kampene er omtalt. De beste mulighetene finner vi i Oddsen-Ligaen, akkurat som i går, og vi kommer med to dobler i dag også.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

15. FK Senja - Østsiden
Oddsen-Ligaen avdeling 4. Senja imponerer. Før sesongen forventet vi at de skulle slå fra seg hjemme, men tape en del borte. Nå har de vunnet sine tre siste, 3-0 borte mot Finnsnes, 4-1 hjemme mot Frigg og 3-1 borte mot Mo IL. Fra før har de seier over Follo og 1-1 mot Asker på dagens bane og topper avdelingen sammen med Lørenskog, Mjølner og Kvik Halden.

Fra klubbens nettside: "Atten spillere klare til å kjempe om plass i startellveren i morra. Bare Erik Lomås (leggskade) og Øyvind Veseth Olsen (militæret) er uaktuelle for morgendagens kamp." Troppen:

Asbøl, Kildalsen, Warholm, Olsen, Ånes, Nordmo, Netland Flytøren, Andreassen, Tunstad, Nikolaisen Simonsen, Isaksen, Barlow, Slettli, Nygård Vibe, Gillebo, Sletten, Holst, Johansen.

Opprykkerne Østsiden fra Fredrikstad har ett godt minne fra nord, de slo nemlig Finnsnes 2-1 her i premieren. De to neste bortekampene ble tapt, 0-1 for Mo IL og 0-1 for Kvik Halden. På hjemmebane har Østsiden slått Mjølner og Tromsø 2 og ligger på en grei 9. plass etter syv spilte. Skuffende hjemmetap 0-1 for Nesodden forrige runde. Østsiden skapte mange sjanser og dominerte kampen, men fikk aldri ballen forbi Nesoddens keeper.

Marius Næss Slydal (a) gikk av banen med skade forrige runde. Uvisst om han er med til Senja. Bortelaget gruet seg i utgangspunktet ganske greit til en 120 mil lang reise nordover, og bedre ble det ikke av oppmøtetidspunkt på klubbhuset ble fremskutt fra 06.00 til 04.30 grunnet vekterstreik og enorme køer i sikkerhetssjekken på Gardermoen Lufthavn.

Dette tror vi blir tungt for bortelaget. Ikke fordi reisen er så lang og strabasiøs, men fordi Senja stiller sterkt og er gode på hjemmebane. Østsiden spiller fin fotball, men som de selv sier så mangler de en skikkelig goalgetter som kan avgjøre foran mål. 1,50 for hjemmeseieren synes vi er mer enn greit her, og bruker den i en dobbel. Kampen starter klokken 15.00.

68. Lillehammer - Valdres FK
Oddsen-Ligaen avdeling 1. Lillehammer har vært overraskende svake hittil. 0-3-4 på de syv første holder til en plass på nedrykk, der Godset 2 og Brumunddal også befinner seg for tiden. Det verste er at formen har gått fra svak til ille. I sesongens to første kamper klarte man å spille 2-2 på Raufoss og 2-2 mot Gjøvik FF, nå er de to siste tapt 0-2 hjemme for Vålerenga 2 og 1-3 borte for Ørn Horten. Det skapes nesten ikke målsjanser.

Vi har ingen lagnyheter fra LFK, men de spesielt interesserte, og det er vi jo alle, kan lese denne kommentaren hos Gudbrandsdølen, som gir et inntrykk av lagets utfordringer i tiden fremover.

Valdres FK toppet avdelingen med fem strake seire på fem kamper, men så tapte de 1-3 på Elverum og mer overraskende 1-5 hjemme mot Birkebeineren.

Helt fra starten av, mens de fortsatt vant kamp etter kamp, la Valdres aldri skjul på at det offensive hanglet litt og at toppscorer Grubisic gang på gang avgjorde kamper på gode enkeltprestasjoner, uten at den offensive helheten var optimal. Man ble ikke straffet for dette før i den sjette spillerunden mot et sterkt Elverum-lag. Forrige runde kollapset man hjemme mot Birkebeineren. Akkurat da man fikk utliknet til 1-1 og motstander ble redusert til 10 mann, ble det overraskende nok helt natta og tap 1-5.

Fra klubbens nettside: For Valdres er Runar Brenden og "Pachu" Gutierrez fortsatt ute med skader. For Brenden sin del går det framover, og han regner med å kunne spille fotball igjen til uka. "Pachu" derimot sliter med å bli kvitt lårskaden, og det har vært liten framgang siste uka. Ellers har Øyvind Lund måttet stå over treningene denne uka. Lund sliter med halsonde og blir neppe klar til søndag. Klare er derimot Kristian Tuv og Simen Høglien. Begge trente for fullt fredag og er innstilt på å spille i helga.

Seks innbyrdes møter de tre seneste sesongene har gitt 0 hjemmeseire, to uavgjorte og fire borteseire.

Vi tror Valdres fikk en skikkelig støkk med 1-5-tapet forrige runde. Nå kreves det hard jobbing for å komme tilbake der man ønsker å være, øverst. Lillehammer ser ut til å være langt nede i kjelleren, og vi tror Grubisic og gjengen fra Fagernes er våkne fra start og tar dette. 2,10 for borteseieren er fristende. Vi får en dobbel til 3,15 med spillefrist klokken 14.55. Innsats 100 kroner.

15. FK Senja - Østsiden 1,50 4,25 3,65
68. Lillehammer - Valdres FK 2,30 3,80 2,10

Total odds 3,15

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør