Foto: Pontus Lundahl / Scanpix

Hockey-dobbel på oddsen

Vi ser til Sverige i onsdagens første oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Dagens dobbel: 
Hockey fra Sverige
V76 Bjerke: 
Vi må ha svenskehjelp
V4/V5 Täby:
  Galopp så det suser i totoen

Onsdagens oddsprogram er preget av at det er landskampuke og pause i de aller fleste fotballigaene i Europa. Dermed er det flest objekter fra andre idretter enn fotball på menyen.

Onsdagens oddsprogram er preget av at det er landskampuke og pause i de aller fleste fotballigaene i Europa. Dermed er det flest objekter fra andre idretter enn fotball på menyen.

Dagens dobbel

Rögle – Oscarshamn H
Södertälje – Karlskoga HRögle – Oscarshamn H 1,40
Rögle spilte på øverste nivå i Sverige for to sesonger siden og endte midt på tabellen i Hockeyallsvenskan i fjor, men klarte å ta seg til den siste kvalifiseringsrunden til SHL. Endte på femteplass der og må spille nok en sesong på nivå to.

Laget fikk en tung start på årets sesong, men har klatret kraftig på tabellen etter fire strake seiere og ligger for tiden på fjerdeplass.

Det er spesielt i powerplay Rögle har lyktes denne sesongen, der laget har fått uttelling i 25 prosent av tilfellene, noe som er nest mest i serien. I boxplay er imidlertid Rögle langt svakere og har den tredje svakeste statistikken.

Backen Calle Rosén er tilbake i trening etter skade, men er tidligst aktuell til lørdagens match mot Asplöven. Troppen er den samme som slo Södertälje 6-2 for fire dager siden.

Oscarshamn kommer fra hjemmetap for Almtuna for tre dager siden og ligger utsatt til på 11. plass med 12 poeng på 10 matcher.

Har reist til Lindab Arena med mange skadefravær. D aniel Ljungkvist, Linus Morin, Arsi Piispanen og Luca Caputier alle uaktuelle til kveldens match.

Rögle har vunnet de to siste innbyrdes og har tatt solide seiere i sine to siste hjemmematcher. Enda mer imponerende var triumfen borte mot serieleder Vita Hästen for to runder siden. Bortelaget stiller svekket i kveld, og vi spiller H selv om oddsen på 1,40 er lavere enn vi hadde håpet på.

Södertälje – Karlskoga H 1,70
Södertälje har bare vunnet to kamper etter ordinær tid denne sesongen, men er et vanskelig lag å slå hjemme i Axa Sports Center, der man har tatt 10 av 15 poeng.

Karlskoga har slitt innledningsvis, men så ut til å være på rett spor med en overbevisende seier over bunnkollega Västerås for to runder siden. Kom imidlertid raskt ned på jorda med et meget slapt 0-3-tap for Karlskrona for to runder siden og ligger nå på 10. plass med 13 poeng.

Har bare tatt fire poeng på fem bortekamper denne sesongen.

Jens Skålberg, Martin Thelander, Fredrik Ericson, Kristofer Näslund og Björn Kindahl befinner seg på skadelisten, og det blir gjort noen endringer i rekkene til kveldens kamp.

Dette er en viktig kamp mellom to formsvake lag. En eventuell vinner ved full tid vil ta et langt steg vekk fra bunnstriden og kan melde seg på i opprykkskampen.

Begge to har vært klart best på hjemmeis, og det gjør at vi lar oss friste av H til 1,70 i odds. Et annet moment som taler for hjemmeseier, er at Södertälje har hatt spillefri i fire dager, mens Karlskoga var i aksjon så sent som mandag og har hatt et ekstremt tett kampprogram de siste åtte dagene.

Samlet odds for dobbelen: 2,38

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør