Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Hockey for alle penga

Med seriestart i norsk, svensk og finsk eliteserie er det ishockey det handler om på Langoddsen torsdag.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
Dobbel V5 Bergen: Høstform for Storetvedt
Lunsjtrav Bjerke: En klink vinner?
V5 Øvrevoll: Rekordholderen er bankers

Det er altså ishockeystart både i den norske, svenske og finske eliteserien torsdag og 22 av 29 spilleobjekter på torsdagens langoddsprogram er hentet derfra. I tillegg er det League One-kamp Leyton Orient og Brentford, samt et par kamper fra brasiliansk fotball. Vi konsentrerer oss utelukkende om ishockeyen denne torsdagen.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Dagens langskudd
Leyton Orient - Brentford
League One. Etter tre strake tap innledningsvis slo Leyton Orient til med en overraskende borteseier mot Swindon sist lørdag og tok sine tre første poeng for sesongen. Det man skal merke seg er at motstanderne til Leyton i de tre første kampene var Tranmere (nr 2 på tabellen), Stevenage (nr 3) og Crawley (nr 6). I tillegg er også sist lørdags motstander, Swindon, inne på øvre halvdel. Uwe Röslers Brentford måtte vente til to minutter før slutt før scoringen kom i hjemmemøtet med Colchester lørdag (1-0). Har fått en fin start med 2-2-1 på de fem første og er inne på sjuendeplass på tabellen. Ingen av lagene har særlig med fravær. Leyton må ha fått trua tilbake med seieren lørdag og vi synes oddsen er veldig skjevt satt her. 2,70 på at Leyton Orient vinner igjen blir dagens klare langskudd.

Dagens avslag
Frisk Asker - Stavanger Oilers
Eliteserien ishockey. 2-11 og 0-12 endte tilsvarende oppgjør i Askerhallen sist sesong. Men fjorårets utgave av Frisk var ikke mye å skryte av. Nå er gamletreneren Sune Bergman tilbake og Frisk er styrket både på keeperplass og backplass med gode svensker. Vi glemmer heller ikke at Frisk meget sensasjonelt vant fjorårets åpningskamp med 3-1 hjemme mot Sparta. Stavanger er igjen forhåndsfavoritten hos de fleste, men har mer enn noe annet sin styrke hjemme i Stavanger. Målgarantisten Ryan MacMurchy er borte. Det er serieåpning og all erfaring viser at det skjer overraskelser i denne runden. 1,25 på Stavanger-seier er ikke aktuelt for bongen i kveld, selv om Stavanger naturligvis er det beste laget.

Dagens spill
Vi vurderte lenge å foreslå spill på Luleå borte mot Rögle. Luleå har sett fantastisk ut i pre-season og er en favorittene til å ta grunnserien. Rögle ble nummer sju i Hockeyallsvenskan i fjor, men kom seg til Eliteserien via en mirakuløs ferd i kvalserien. Hjemmebane og sesongåpning gjør at vi passer på denne selv om oddsen er bra på Luleå.

Også Sparta Sarpsborg stod lenge på blokka vår. Vi hadde en lang prat med Sparta-trener Roger Forsberg onsdag ettermiddag og mye tyder på en bedre sesong for sarpingene i år etter fjorårets svake sesong. Men litt laber hjemmeodds i det som ser ut som en svært jevn batalje på forhånd gjør at vi droppet den.

Tilsvarende var Frölunda en av kampene som vi vurderte. Men en elendig generalprøve (tap 1-7 for finske Jokerit) ga oss litt bange anelser og Linköping må være ekstremt revansjesugne etter sin katastrofesesong i fjor.

Skellefteå - Modo H 1,65
Veldig mange eksperter holder Skellefteå som favoritt og fjorårets toer i grunnserien ser ihvertfall ikke svekket ut foran denne sesongen. Joakim Lindström kom tilbake til Skellefteå etter et opphold hos Colorado i løpet av fjorårssesongen og gjorde 20 poeng på 21 matcher.

Modo hadde en svært variabel sesong i fjor og kjempet lenge for å unngå en av plassene i kvalserien. Endte tilslutt som nummer åtte og er vanskelig å plassere foran denne sesongen.

Hjemmelaget må unnvære Pierre-Edouard Bellemare, John Klingberg og Petter Granberg som alle er skadet. Jimmie Ericsson er usikker. For bortelaget må løperne Samuel Pählsson og Mattias Ritola unnværes.

Skellefteå vant samtlige fem innbyrdes oppgjør i grunnserien sist sesong, tre av disse ble spilt i Örnskiöldsvik. Det er lite som tyder på at Skellefteå blir svakere i år og 1,65 for hjemmeseier blir med på vår kupong denne torsdagen. Kampen kan spilles som singel, men oddsen er litt lav for det og vi velger å kombinere.

Pelicans Lahti - Blues Espoo H 1,70
Finsk SM-liiga. Det er altså seriestart også i den finske eliteserien i kveld. Interessant oppgjør mellom to lag som møttes i semifinalen i sluttspillet, der Pelicans vant 4-1 i kamper. I selve finalen måtte Pelicans dog se seg slått 4-1 i kamper av JYP. I selve grunnserien ble Pelicans toer, mens Blues kom med til sluttspillet som siste lag på sin åttendeplass.

Pelicans er en av forhåndsfavorittene også denne sesongen og er normalt sterke hjemme i Lahti. Blues var derimot et av seriens dårligste bortelag i fjor (17 tap var klart flest av de åtte sluttspill-lagene).

I følge våre kilder er Blues svekket foran denne sesongen og selv om Blues slo Pelicans i tilsvarende kamp i serieåpningen i fjor, synes vi det er klar fordel hjemmelaget nå.

Hjemmeseier betales med 1,70 og spilles da i kombinasjon med seier til Skellefteå. Totalodds på denne dobbelen er 2,81 og vår innsats som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag torsdag (spillestopp kl 17.25):
Kamp 92. Pelicans Lahti - Blues Espoo 1,70 4,05 2,95
Kamp 110. Skellefteå AIK - MODO Hockey 1,65 4,10 3,05
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus