Ian Holloway i sedvanlig stil.
Ian Holloway i sedvanlig stil. (PA/Scanpix)

Holloways mirakel

Karismatiske Ian Holloway har overtatt Millwall og kampen for å overleve i Championship er i ferd med å lykkes.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Pulis og Palace vinner
Oddstips 2: Fulham har ikke noe valg
Tippetips: Vålerenga mye bedre enn forventet
V75 Forus: Vi jakter 41 millioner
V5 Forus: Nå er det dags for Lumiere
Premier League: Skade- og karanteneoversikt
Tippeligaen: Skade- og karanteneoversikt
Påskefotball: Full oversikt over all fotball

Lørdagens langoddsprogram er som vanlig fullspekket med godbiter fra både England og resten av fotball-Europa. Her hjemme spilles det to tippeligakamper. Lillestrøm mot Viking med avspark kl 15.30, mens Haugesund tar imot Vålerenga kl 18.00.

Dagens langskudd
Haugesund - Vålerenga B 3,55

Ingen god start for fjorårets bronsevinner med kun ett poeng på de to første kampene. Jeg har sett laget i de to første kampene og blitt alt annet enn imponert. Svært middelmådige hjemme mot Lillestrøm i seriepremieren og direkte svake borte mot Start sist helg. 8-4-3 og 10-2-3 hjemme i Haugesund de to foregående sesongene og 5-2-0 på de sju siste tilsvarende mot Vålerenga. Michael Haukås og Eirik Mæland er uaktuelle til dagens kamp.

Et knallgodt Molde-lag ga ikke Vålerenga noen sjanser i seriepremieren på Aker Stadion for to uker siden. Mange var skuffet over Vålerenga i den kampen, men jeg ante nok at det var Molde som var gode i den kampen mer enn at Vålerenga var så svake. beviset på det fikk vi sist helg da Vålerenga hevet seg flere hakk og vant 3-1 hjemme mot Bodø/Glimt.

I den kampen presenterte nykommeren Vidar Ørn Kjartansson seg med to scoringer. Torger Børven leverte ikke scoringer på bestilling for Enga og Vålerenga kan endelig ha funnet seg en måltjuv (med all respekt for Morten Berre). 5-1-9 og 4-3-8 borte for Vålerenga de to siste sesongene og 0-2-5 på de sju siste tilsvarende i Haugesund. Kristofer Hæstad, Daniel Fredheim Holm og Lars Hirschfeld er skadet.

Jeg spiller mot statistikken her og baserer meg på det jeg har sett og da må vi teste et langskudd på Vålerenga til 3,55 i odds.

Dagens spill
Millwall - Watford

Med sju poeng på de tre siste kampene har Millwall startet sluttspurten for å overleve i Championship. Hadde tre poeng ned i lomma i hjemmemøtet med formsterke Blackburn tredje sist, men en viss Joshua King utlignet to minutter på overtid. Tok så en sterk borteseier mot formløse Nottingham Forest nest sist og sist lørdag fulgte Millwall opp med en ta en råsterk borteseier mot Wigan. Når det gjenstår fem serierunder har Millwall to poeng opp til Charlton og tre poeng opp til Blackpool på sikker plass. Det gjenstående programmet til Millwall er klart overkommelig og Ian Holloway har svært gode muligheter til å lykkes med å berge Millwall. 

Dagens motstander Watford ligger på tolvteplass med 56 poeng og har sju poeng opp til Reading på siste playoffplass. Det blir for tøft, da det er fem lag imellom Watford og Reading og med kun fem serierunder igjen, er det for knapt. Formen er likevel bra med 3-2-1 på siste seks. Borte står laget med 4-9-6. 

Motivasjon, form og lite å spille for for bortelaget er alle argumenter for hjemmeseier her. Men det aller beste argumentet er oddsen. Hvorfor Watford er satt til favoritt er ikke lett å begripe. 2,60 på at Ian Holloway og hans Millwall tar sin tredje strake seier er dagens godteriodds og et soleklart valg.

Spilleforslag 3 lørdag (spillestopp kl 15.55):
Kamp 80 Millwall - Watford 2,60 3,05 2,35
Klikk her for å levere dette singelspillet (innsatsen styrer du selv)

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør