Foto: STEFAN WERMUTH (Reuters)

Horsens hever seg

Etter nedtur og 0-4 i premieren må AC Horsens ha poeng i Silkeborg. Her er fredagens oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny fredag:
V65 Sørlandet fredag: Jackpot med en million ekstra i sekserpotten
V75 Sørlandet lørdag: Det nærmer seg 30 millioner

Langoddsen byr på objekter fra Tour de France, russisk, østerriksk, tysk og irsk fotball, samt en privatkamp mellom Besiktas og Manchester City. I Tippeligaen møtes Haugesund og Sogndal, mens den danske fredagskampen er Silkeborg - Horsens.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
23. Dundalk - Derry City H 3,05

Her ser det ut til at troen på bortelaget er vel stor hos bookmakerne. Dundalk er riktignok nede på 10. plass på tabellen og har svak statistikk hjemme, men ser vi på deres tre siste hjemme så har de møtt topplagene Shamrock, Sligo og Drogheda på rekke og rad, og scoret mål mot alle tre. De fikk med seg ett poeng da det ble 1-1 mot Shamrock sist, de to andre tapte de 1-2. Derry City har vært i bedre form enn nå for tiden, og har bare vunnet en av de fem siste. I april tapte de 1-2 hjemme for dagens motstander, og vi ser ikke hvorfor Derry skal være 1,70-favoritter nå. Da tester vi heller hjemmeseieren til 3,05.

Dagens avslag
17. Shamrock Rovers - Bray Wanderers H 1,20

Skammelig lav odds på hjemmefavoritten, som sliter med å avgjøre kamper for tiden. 2-6-2 på de ti siste forteller at 1,20 for hjemmeseieren neppe er verdt risikoen. Disse ti inkluderer 2-2 hjemme mot UC Dublin, 2-2 borte mot dagens motstander og 1-1 borte mot Dundalk, alle kamper der man var om lag like store favoritter som i dag. I tillegg er Shamrock midt i en Champions League-kvalifisering der de har mye å jobbe med etter 0-0 hjemme mot Ekranas på tirsdag, der de igjen feilet som favoritter. Denne står vi over eller spekulerer i at bortelaget tar med seg poeng.

Dagens spill
Vi ser på den antatt jevne fredagskampen i Danmark.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

7. Silkeborg - AC Horsens
Dansk Superliga, spillerunde 2. Silkeborg vant bortekampen mot opprykker Esbjerg i første runde med 3-2. Tyskeren Marvin Pourie (a) scoret to mål og viste like gode takter som på slutten av forrige sesong. Den nye treneren Keld Bordinggaard er godt likt blant spillerne. Han har 143 kamper for Silkeborg fra 1992-97, 4 landskamper og har tidligere trent Vejle, Danmark U21 og vært assistenttrener på landslaget i fire år. Ellers har Silkeborg ikke vært spesielt aktive i transfermarkedet denne sommeren. De har ikke den helt store økonomien og hadde heller ingen store stjerner å selge. De bygger videre på samme lag.

Rutinerte Christopher Poulsen (f) er eneste skadefravær. Ingen suspensjoner. Troppen:

Heinze, Mikkelsen, Jakobsen, Holst, Pourié, Bech, Runsewe, Kiilerich, Flinta, D. Pedersen, Solic, La Cour, H. Pedersen, Hansen, Risgård, Illum, Ritter, Rasmussen.

AC Horsens fikk en dårlig start, som vi tipset om, og røk 0-4 hjemme mot de regjerende ligamestere FC Nordsjælland. Marginene var ikke på de gules side, spesielt ikke målvaktens, og de fikk Spelmann utvist ganske tidlig. Lagets midtbanedirigent de åtte siste sesongene, Niels Lodberg, er solgt til SønderjyskE, og man merket at han ikke var der lenger. Det hjalp heller ikke at Martin Retov, som kunne steppet inn på Lodbergs plass, er skadet. Ellers var det en grei kamp, laget er samspilt men det holdt ikke, og nå må trener Johnny Mølby stramme opp det defensive. Man er veldig lite lystne på å tape to på rad.

Retov (m) er nylig operert for brokk, ute i flere uker. Spelmann (m) er suspendert. Troppen:

Nøhr, M. Rasmussen, Aslam, Juel Andersen, Jensen, Fagerberg, Kielstrup, Toft, Kortegaard, Kryger, Mehl, Agesen, Drachmann, Veselovsky, Hajdarevic, Kløve, Bjerregaard, Rønnow, J. Rasmussen.

Lagene møttes tre ganger forrige sesong og spilte 1-1 og 1-1 på hver sin bane før Horsens vant 1-0 i Silkeborg i sesongens siste. Totalt står det 4-7-7 på innbyrdes statistikk, så her ser hjemmebanefordelen ikke spesielt stor ut, tvert imot.

Horsens kommer til Mascot Park for å sikre sesongens første poeng. De vil være veldig på vakt defensivt og slippe til lite, tror vi. Vi forventer en jevn kamp der begge lag muligens vil kunne si seg fornøyd med ett poeng. Dagens spill er uavgjort i Silkeborg til 2,80. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.25.

7. Silkeborg - AC Horsens 2,30 2,80 2,60

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør