Christian Gauseth og Mjøndalen har funnet høstformen - som vanlig.
Christian Gauseth og Mjøndalen har funnet høstformen - som vanlig. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Høstlaget Mjøndalen er i gang

Mjøndalen har i flere sesonger kommet ordentlig i gang på høsten. Også i år virker formen å være på plass.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny fredag/lørdag:
Oddstips 2: Coventry endelig hjemme igjen
V65/V4 Jägersro fredag: Herlig vorspiel på Derbybanen
V65 Bjerke fredag: Lerum byr på helfrekk banker
V64 Romme fredag: Superjackpot med 1,4 mill SEK ekstra i sekserpotten
V75 Bjerke lørdag: To bankere i jakten på 38 mill
V5 Bjerke lørdag: Vi byr på en royal V5-banker

Det står en internasjonal helg for tur, og langoddsprogrammet lyder deretter.

Torsdag ble nok en strålende dag for alle som følger Sportspills oddstips. Frankrike og Italia vant sine matcher mot henholdsvis Spania og Nederland til fine 2,30 i odds, og dermed er det blitt treff på fire av seks fotballtips denne uken og en tilbakebetalingsprosent på 156.

For Rolf Lerums tips til US Open er det gått enda bedre. Her har fire av fire tips gått inn etter at Cilic overrasket med seier over Berdych til 2,30 i odds torsdag kveld. Tilbakebetalingsprosenten for tennistipsene har vært på 200 denne uken.

Dagens singel
Mjøndalen - Tromsø, H 2,40

Dagens singel

Mjøndalen - Tromsø H


Hjemmelaget har den siste tiden spilt meget bra fotball. De har tapt to kamper mot Ranheim (i starten av juni) og Sandefjord de siste ti kampene, men vist gode takter i de resterende kampene. Forrige runde spilte de en sterk uavgjortkamp mot Ranheim på bortebane.

Sammen med Ranheim, Bærum og Fredrikstad har de nå virkelig los på de to tetlagene. Kun to poeng skiller tredje fra sjette plass, og de vet at hvert poeng er livsviktig for å holde opprykksdrømmen i live.

Bruntrøyene fra Nedre Eiker har vært stabilt gode de siste sesongene, men mangler det lille ekstra for å sikre spill i Tippeligaen. En seier mot Tromsø vil sende sterke signaler om at noe slikt kan skje i år.

Trener Vegard Hansen har ingen store skadebekymringer til dagens kamp.

Tromsø har på sin side holdt en jevn og god form gjennom hele sesongen, og det er lite som tyder på at det blir mer enn denne sesongen på det nest øverste nivå.

«Gutan» har gjort rent bord på bortebane denne sesongen, med unntak av poengtap mot nyopprykkede Bærum, Nest-Sotra og Tromsdalen. Borteseieren mot Ranheim var spesielt sterk, til tross for at trønderne har hatt en noe negativ formutvikling siden sommerferien.

Tromsø har en del fravær til dagens kamp. Runar Espejord og Elias Skogvoll er borte med U-landslagene sine, mens Jonas Johansen, Lasse Nilsen eller Lars Henrik Andreassen også er utilgjengelige.

De har nå en fem poengs luke ned til lagene som jager og har god kontroll på opprykket. Et tap mot Mjøndalen bør helst unngås, men hjemmelaget har alt å spille for og har en fin formutvikling.

Når oddsen er 2,40 på hjemmeseier, er det ingen tvil om at vi spiller Mjøndalen denne fredagen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør